Ramløse Kirkes sognelænge præsenterer fortællingen om vikingen Egil Skallagrimssons livhistorie (ca. 910 – 994). Den er formentlig nedskrevet omkring 1230 af en ubekendt forfatter. Foto: Wikimedia.

RAMLØSE: Islands dramatiske landskaber danner ramme om en kommende forestilling i Ramløse Sognegård. Her førsteopfører man stykket om ‘Lille Egil’ – en fortælling baseret på en islandsk saga fra cirka 1230 akkompagneret med musik fra vikingetiden af pianisten Ulrich Stærk.

“Lille Egil” er fortællingen om en lille dreng, der levede på Island for 1.000 år siden. Historien er inspireret af Egil Skallagrimsson Saga om en dreng, der udvikler enorme kræfter og et hoved så tykt, at selv en økse må hugge forgæves. Fortællingen er blevet til et musikalsk eventyr fortalt til toner fra vikingetiden, leveret af pianist Ulrich Stærk.

Forestillingen begynder med en beretning i eventyrets form om Islands dramatiske skabelse. Det er et hårdt klima, og det er specielle mennesker, som slår sig ned. Selv hestene er specielle.

– Vi hører om de hårdføre mennesker, som Egil er rundet af, om de specielle mennesker, som er hans familie. Vi hører om hans familieliv og får et indtryk af vikingetiden. Den centrale konflikt er forholdet mellem far og søn, som løser sig på en usædvanlig måde, fordi Egil er det særlige barn, han er, lyder det fra forfatter Birthe Baxter, der har omsat sagaen til en publikumsvenlig oplevelse.

Musikken er af den engelske komponist Timothy Baxter, som har boet og komponeret i Danmark siden 1990. Koncerten er støttet af KODA

TID: Førsteopførelse 18. februar kl. 16.
STED: Ramløse sognegård, Frederiksværkvej 132, Helsinge.
ENTRE: Gratis adgang.