Gribskole-elever igen klar til finale i landsdækkende forsker-konkurrence

Gribskolen har god tradition for at klare sig godt i konkurrencen Unge Forskere. Her er det fra 2018, hvor Anna Ward Glarfort (tv) og Lea Linda Bejning Andersen (th) høstede flotte anerkendelser for deres forsøg med tavlesvampe, som de har anvendt som flydende potteplanter i saltvand. Tekst: David Abildgaard. Foto: Unge Forskere/presse.
GRÆSTED: Gribskolens 6.klasser forstår i den grad at imponere juryen i den landsdækkende ‘Unge Forskere’ konkurrence. For 6. år i træk er skolen repræsenteret i landsfinalerne.

Både elever og undervisere kan deres kram, når det gælder naturfag og science på Gribskolen i Græsted. For 6. år i træk er skolen repræsenteret i den nationale finale i Unge Forskere-konkurrencen.

I år har to grupper af elever fra udskolingen kvalificeret sig til at gå videre med hver sit projekt.

Den ene gruppe er fra 9.B og består af Signe Jørgensen, Louise Kjellmann Nielsen og Vanessa Okonkwo, som deltager med et projekt om, hvordan man gør de farlige hestehuller synlige for strandgæsterne, så man undgår ulykker.

Hestehuller kan være en stor fare for badende langs de nordsjællandske strande, for det er både svært for de badende at vide præcis hvor sådanne huller befinder sig, og bliver man fanget i et kan det være svært at slippe fri.

Den anden gruppe er fra 8.C og består af Marina Rasmussen og Ida de la Motte. De deltager med et projekt om kunstige skyer. Gruppen undersøger, om kunstige skyer kan bruges til at transportere store mængder af vand over store afstande og få det til at regne eller skabe skygge i områder med megen varme.

Projektet viser blandt andet, at der stadig er gode tanker at tænke når det kommer til forebyggelse af vore globale klimakrise.

På skolen glæder man sig over elevernes store vilje til at deltage i disse konkurrencer.

”Det er nogle superengagerede elever, som tænker innovativt og kreativt over løsninger på hverdagens problemer i både små og store perspektiver. Jeg ønsker dem alt mulig held og lykke i finalen, og er så stolt over, at de er nået dertil,” siger Emil Hjerl, der i de sidste to-tre år har undervist eleverne i naturfag.

De unge deltager i én af tre kategorier – og så er der en samlet vinder. Den samlede præmiesum er på over 300.000 kroner, heraf nogle flotte særpriser.

I sidste års finale deltog hele fire grupper fra Gribskolen. Den ene endte med at vinde flotte særpriser DTU og Teknologisk Institut.

RELATERET LÆSNING: Tillykke! Gribskole-elever videre til forsker-finale

Finalen afholdes online i dagene 25.-27. april. I finalen deltager i alt 50 projekter.

Som noget nyt skal de unge deltage digitalt i finalen på grund af Covid-19 restriktionerne.

FAKTA
Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence. Det er en konkurrence for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi.

Læs mere om konkurrencen her: Unge Forskere.

Leave a Reply