Foto: Presse/Børnehjælpsdagen.

GRIBSKOV: Hele to projekter med relation til Gribskov er blandt de tre nominerede til Børnehjælpdagens Lillebror Pris 2018.

For nyligt udpegede Børnehjælpsdagens Priskomité tre nominerede ud af i alt 66 indstillede til Lillebror Prisen. Prisen uddeles hvert år til et projekt, en organisation eller et initiativ, der har ydet en ekstraordinær indsats til fordel for børn og unge i Danmark. Sidste år gik prisen til rådgivningstilbuddet Head-space.

Støtter anbragte børn og unge
I år har hele to af de nominerede kandidater skabt glæde for børn og unge i Gribskov. Det drejer sig om organisationen ’Læs for Livet’ samt læringsprogrammet ’Lær for Livet’. De to kandidater er begge indstillede for deres arbejde for anbragte børn i Danmark.

Bøger skaber social forandring

Foto: Presse.

Organisationen ’Læs for Livet’ har siden 2012 uddelt 150 fysiske biblioteker med omkring 115.000 bøger til blandt andet institutioner og bosteder, hvor anbragte børn og unge opholder sig.

– Læs for Livet bruger bøger til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for et bedre liv, lyder det på ’Læs for Livets’ hjemmeside.

I Gribskov har den nominerede organisationen doneret biblioteker til døgninstitutionen Godhavn, Esrum Kost- og Friskole samt ’Sankt Helene – Familliekurser med hjerterum’.

Læring og livsduelighed

Foto: Presse.

Læringsprogrammet ’Lær for Livet’ har siden 2013 styrket anbragte børns læring og livsduelighed gennem et 6-årigt program. Indsatsen har i perioden 2016-17 været til stor glæde for to af Gribskov Kommunes anbragte børn.

–  Gennem programmet øger vi børnenes selvværd, giver dem faglige succeser og styrker deres tilhørsforhold til skolen. Tilsammen skal det skabe fundamentet for, at børnene kan gennemføre en ungdomsuddannelse og på sigt skabe et godt liv for sig selv, forklarer ’Lær for Livet’ på sin hjemmeside.

Nyt med nomineringer
Børnehjælpsdagens Lillebror Pris har efterhånden har en del år på bagen. Den blev uddelt første gang i 1993 og i år kan fejre 25 års jubilæum. I år har men indført et nyt tiltag med nomineringsrunden.

– Vi glæder os over, at der er så mange gode initiativer til gavn for børn og unge i Danmark. Med nomineringerne får vi mulighed for at hylde en større del af det værdifulde arbejde, som ofte er forankret i lokalsamfundet – for eksempel gennem frivillige kræfter. Dét er en indsats, som både fortjener anerkendelse og opmærksomhed, siger Ina Thorndahl, direktør i Børnehjælpsdagen, i en pressemeddelelse.

Prisvinder får æren og 50.000 kroner

Foto: Presse.

Vinderen af Børnehjælpsdagens Lillebror Pris vinder ud over æren 50.000 kroner samt en Lillebrorstatuette, der er skabt af den danske billedhugger Hanne Varming.
Hvem af de tre nominerede, der vinder den ærefulde pris bliver afsløret torsdag d. 22. marts. Her afslører Børnehjælpens Priskomité, hvem de har valgt som vinder ved en smuk ceremoni på Københavns Rådhus.

Yderligere information om Lillebror Prisen og de nominerede her.

Fakta

  • Børnehjælpsdagens Lillebror Pris uddeles hvert år til en organisation, virksomhed, forening eller et projekt, som har ydet en indsats udover det sædvanlige for børn og unge i Danmark.
  • I 2017 gik Børnehjælpsdagens Lillebror Pris til rådgivningstilbuddet headspace, som er lokalt forankret i 17 danske byer.
  • Med Børnehjælpsdagens Lillebror Pris følger 50.000 kroner samt en Lillebror-statuette, der er skabt af kunstneren Hanne Varming.
  • Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 bliver uddelt den 22. marts på Københavns Rådhus, hvor prismodtageren bliver offentliggjort (personlig invitation påkrævet).
  • I 2018 kan Børnehjælpsdagens Lillebror Pris fejre 25 års jubilæum.