HÅNDBOLD: Skarpe målmænd hjælper Nordsjælland Håndbold til sejr

Carl-Emil Haunstrup scorer ét af sine to mål. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Jan F. Stephan/pressefoto.
HÅNDBOLD: Det krævede tre skarpe målmænd med en række gode redninger, før sejren var i hus over Otterup HK.

Kampreferat: Erling Madsen, NH. Redigering: David Abildgaard.

Tre målmænd var i den grad i fokus ved gårsdagens håndboldopgør i Royal Stage. Kampen blev spillet uden tilskuere, men det satte ingen dæmper på intensiteten.

Nordsjællands målmænd Marcus Holmén og Frederik Hansen passede målene det meste af kampen og havde et hav af redninger, mens Frederik Andersson kom ind på et særdeles kritisk tidspunkt og reddede et straffe med tre minutter igen.

Kampen igennem diskede Marcus Holmén op med superredning efter superredning. Det var en kamp, hvor NH især i starten havde svært ved at trænge gennem gæsternes permanente 5-1 forsvar og hvor der var nogle uheldige huller i midterforsvaret.

Selv om Otterup kom foran 1-0 satte NH sig stille og roligt på kampen og efter 12 minutter ved stillingen 8-6 tog NH en timeout – og så gik det mod en komfortabel føring, der det meste af kampen lå på 4-6 mål.; ja på et tidspunkt var føringen på syv mål.

Intense fem slutminutter
Knapt otte minutter før tid førte NH 28-23 og de 2 point så sikre ud – og på det tidspunkt virkede som som et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.

Men NH havde det svært mod 5-1 forsvaret og gik i stå, mens bolden blev spillet på tværs. Og gæsterne begyndte at lave mål: Fra det 49. minut og syv minutter frem scorede Otterup fire mål uden at NH scorede.

Og med knapt fem minutter igen var NH kun foran med én: 28-27.

De sidste fem minutter blev hektiske og alle på bænken stod op, mens spillerne på banen fik mobiliseret en styrke:

Anders Agger fik sin anden udvisning, assistenttræner Torben Nilesen fik en advarsel, Otterup brændte et straffe tre minutter før tid ved 29-27 og med halvandet minut igen løftede Marcus Holmén ét af sine lange ben op og reddede et skud fra en fri spiller – men med et mål til 30-27 ét minut før tid cementerede Tobias Rasmussen sejren og de to vigtige point. Og førerpositionen er bevaret.

Relateret læsning: NH livestreamer søndagens hjemmekamp

Næste hjemmekamp finder sted søndag 7. februar kl. 16 mod SUS Nyborg og her vil der givet blive brugt tid på at få lukket forsvaret.

Kampfakta
1. division: Nordsjælland Håndbold-Otterup HK: 30-28 (18-13).

Stillingen. Klik for større version

Målscorere: Kasper Kisum 7, Tobias Jørgensen 6, Jeppe Cieslak 5 (2 på straffe), Anders Agger 4, Carl-Emil Haunstrup og Nichlas Hald hver 2, Tobias Rasmussen, Matias Campbell, Andreas Nielsen og Mathias Møller hver 1.

Udvisninger: 4 til NH, 3 til Otterup.
Straffe: 4 til Otterup, 3 til NH.
Man of the Match: Anders Agger.

Leave a Reply