Haps: Mistænkt indbrudstyv løbet op og anholdt

(Foto: Allan Andersen)

HELSINGE: Mandag formiddag bemærkede en vaks borger en mistænkelig person på Mejsevej, og slog alarm til Nordsjællands Politi på 1-1-4.

Mandag formiddag klokken 11.26 anmeldte en 44-årig kvinde fra Helsinge via 1-1-4, at hun netop havde bemærket en mistænkelig mand gå rundt på Mejsevej med nogle store tasker over skuldrene, mens han kiggede ind i folks haver og rodede i hækkene.

Anmelderen genkendte ikke manden fra lokalområdet og havde derfor en kraftig mistanke til at manden var en indbrudstyv, den vakse borger havde sørget for at notere sig mandens udseende meget nøje og videregav denne info til politiets servicecentral på 1-1-4.

– Vi fik udleveret et godt signalement, og da en patrulje kort efter kom til området, blev en mand spottet der passede på signalementet. Da manden opdagede patruljen stak han af, men han blev hurtigt indhentet ved Gribskov Gymnasium efter en eftersættelse til fods, oplyser Nordsjællands Politis Kommunikationsafdeling til Netavisen Gribskov.

En hundevogn kom også ud til stedet, hvor den formodede indbrudstyv var blevet fældet af en hurtigtløbende betjent, og gennemgik flugtruten baglæns i søgen efter ting som manden kunne have kastet fra sig under sin løbetur.

– Der bliver nu arbejdet på at få klarlagt, hvad manden foretog sig i kvarteret, men uanset hvad det ender med, var det supergodt arbejde af anmelderen, lyder det rosende fra Nordsjællands Politi.

En beredskabspatrulje kørte afsted med den anholdte indbrudstyv, mens hundepatruljen søgte området igennem. (Foto: Allan Andersen)
Efter veludført arbejde var der tid til lidt tagfat mellem den voksne politihund og den nye makker som er helt ny i faget og under uddannelse.  (Foto: Allan Andersen)
Politibilerne holdt i indkørslen til gymnasiet, men hændelsen havde intet med gymnasiet at gøre. (Foto: Allan Andersen)
Skriv din kommentar her: