Millioner til mere sport omkring Gilbjergskolen

Genrefoto.

GILLELEJE: Det skal være lettere at dyrke sport og motion i Gilleleje. Byrådet besluttede tirsdag, at der skal udarbejdes en helhedsplan for brug af idrætsfaciliteter i Gilleleje omkring Gilbjergskolen afdeling Parkvej og Gilleleje Boldklub.

Gribskov Kommune vil styrke lokalsamfundets muligheder for at dyrke motion i Gilleleje omkring Gilbjergskolen afdeling Parkvej og Gilleleje Boldklub. I alt er seks millioner kroner afsat til at udvikle området

– Planen vil give os et godt overblik over, hvordan vi skal prioritere midlerne. Men det er klart, at de afsatte penge ikke rækker til alt det, vi gerne vil. Derfor vil det for eksempel også være muligt at søge fonde, og også i den sammenhæng er det godt at have en helhedsplan, forklarer formanden for Forebyggelse og Idræt Trine Egetved (C).

Tanken er, at området skal udnyttes bedre end i dag og til gavn for både skolen, foreningslivet, daginstitutioner og andre i lokalsamfundet.

De seks millioner kroner er fundet i forbindelse med budget 2018–2021 til udvikling af området, og den kommende helhedsplan skal kortlægge, hvordan lokalsamfundet får mest ud af området.

Plan med lokale parter
Udviklingen af de nuværende idrætsfaciliteter er sket igennem mange år i form af knopskydninger, og der er nu behov for at se området som et samlet område for at få mest ud af den kommende udvikling, forklarer medlem af udvalget Børn og Familie og udvalget Forebyggelse og Idræt Morten Rohde Klitgaard (G).

– Vi skal tænke brugen af idrætsfaciliteter ind meget mere end kun om eftermiddagen. Her er planen med til at skabe overblik over, hvad de forskellige parter har behov for. Det er det, vi skal finde ud af sammen,” siger han og forklarer, at helhedsplanen vil give kommunen mulighed for at arbejde med et længere perspektiv samtidig med, at der kan sættes mindre projekter i gang uden at ødelægge fundamentet for en større og længerevarende plan.

Der er afsat 255.000 kroner til helhedsplanen.

Giv din mening til kende: