Helsinge Fodbold i heroisk indsats imod AB

FODBOLD: Helsinge fik sæsonens anden sejr da de lørdag formiddag besejrede AB i en højdramatisk kamp, der bød på hele fem mål samt et direkte rødt kort. Sejren betød, at Helsinge igen fik kontakt til holdene på den gode side af nedrykningsstregen.

Af Anders Wain Prior Larsen, journalist, Helsinge Fodbold

Det var et toptændt Helsingehold som løb ind til lørdagens kamp mod AB. Helsingedrengene lagde et højt pres fra kampens start, og AB var noget mere afventende. Trods det store pres og stik imod spil og chancer fik AB en kontra efter ca. 20 minutter, og Søren Soll fra AB udplacerede sikkert William Frederiksen i Helsingemålet.

10 minutter senere var den gal i Helsinge-defensiven igen. Et hjørnespark blev slået tæt ind under Helsingemålet, og William Frederiksen skulle ud og bokse bolden væk. Målmanden fik ram på bolden, men i stedet for at ryge ud af farezonen ramte bolden Søren Soll i panden som kunne se bolden ryge direkte i netmaskerne.

Rødt kort for homofobi
Kampens dramatiske højdepunkt kom efter 35 minutters spil, da Helsinges angriber Anders Blom blev udsat for grove homofobiske skældsord. Dommer, Mark Hammer konfererede med sin linjedommer, og AB-spilleren Oscar Panduro fik direkte rødt for udtalelserne.

AB’s Mikkel Henriksen brokkede sig lidt ofr meget over det røde kort og blev vist et gult kort for brokkeriet, hvilket giver en håndfuld minutters udvisning. Dermed var Helsinge to mand i overtal resten af 1. halvleg. De kunne dog ikke slå kapital af det og måtte gå til pause bagud 2-0.

2. Halvleg: Et stormløb
Med en mand i overtal var 2. halvleg et konstant stormløb imod AB målet, men målene lod vente på sig.

Klik for større grafik.

Stor tålmodighed var påkrævet og Helsinge kom endelig på måltavlen med blot et kvarter igen. Oplægger var Mathias Have, som ejede venstresiden, som fandt Thomas ”Topper” Lilliedal, der kunne smaske bolden ind til 1-2.

Allerede tre minutter senere var angriber Anders Blom alene igennem, og med et magisk chip over den fremstormende AB-målmand kunne han udligne til 2-2.

Helsinge var ikke færdige endnu, og med tre minutter igen på uret, fik dagens mand i skysovs, Thomas Lilliedal, revet sig fri og kunne sætte bolden ind til 3-2.

Efter fire minutters overtid fløjtede dommeren kampen af til slutstillingen 3-2.

Leave a Reply