Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Historisk sommerhus brændte helt ned til grunden

TISVILDE: Kl 11.22 tirsdag formiddag blev der slået alarm om en voldsom husbrand i et godt 100 år gammelt og fredet hus på Strandvejen 3 i Tisvilde. Huset var under renovering og er nu brændt helt ned til grunden. Ingen personer er kommet noget til.

Røgsøjlen fra branden kunne ses helt til Frederiksværk og Hillerød, og 12-15 brandfolk blev indkaldt til slukningen. Ingen personer kom noget til ved den altødelæggende brand, men huset er totalt ødelagt og blev revet helt ned for at få slukket ilden i bygningen.

Årsagen til den voldsomme brand er endnu ukendt, men der var kort før branden blevet tændt op i en brændeovn i huset for at give lidt varme inden der skulle foretages støbning af gulvet i huset.

Det var et hold danske håndværkere som fik deres livs forskrækkelse, da de havde holdt en pause i deres skurvogn og blev mødt af et hus som stod i flammer udenfor skurvognen.

Den tykke sorte røg blev presset ud af alle sprækker i huset og et øjeblik efter alarmopaldet til 1-1-2 røg ruderne på stribe rundt i huset og en ekstremt voldsom brand brød ud i lys lue.

En høj røgsøjle viste nemt vej for politiet, og de mange brandkøretøjer fra Helsinge og Gilleleje’s brandstationer. Ilden brændte med så stor en kraft at træværket i det gamle hus hurtigt brød sammen under ildens hærgen, huset var indvendigt tømt for bla. ikke-bærende vægge og enhver form for indbo, så skallen af huset havde ikke en chance overfor ilden.

Gulvet overalt i husets grundplan var belagt med et tykt lag af flamingo og stålnet, idet der skulle støbes et helt nyt gulv i huset – men branden fik effektivt sat en stopper for den plan.

Branden hærgede så voldsomt, at hele huset var hinsides enhver form for redning da brandbilerne nåede frem til adressen og efter nogle timers slukningsarbejde blev hele huset jævnet med jorden af en stor grab fra en lastbil.

Dette skete som et led i slukningsarbejdet, idet huset var klappet sammen som en pandekage flere steder og det var nødvendigt at kunne omme til lommerne af ild og gløder. 

Ifølge de forløbige oplysninger skal huset have været blot et af ialt tre originale huse fra tiden omkring 1900 – 1920 som var tilbage i kvarteret på Strandvejen, det nedbrændte hus har været handlet til en pris på 11,5 millioner men den pris holder næppe nu efter den ødelæggende brand.

Kort: Google Maps

Foto: Allan Andersen.

Foto: Allan Andersen.

Foto: Lars Thrane

Foto: Allan Andersen.

Foto: Allan Andersen.

Foto: Allan Andersen.

 

Tip os!

Powered by Vejreti.com