Hørt i jobcenteret: To ansatte sendt hjem med Covid-19

Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

GRIBSKOV: Ifølge en ansat i kommunen er mindst to medarbejdere på jobcenteret i Helsinge konstateret smittet med Covid-19. Begge medarbejdere skulle være blevet hjemsendt.

Opdateret 9. juli kl. 09.24: Kommunen bekræfter nu, at to medarbejdere i jobcenteret sidste uge blev konstateret smittet med corona:

Kommunen bekræfter: To i jobcenter sendt hjem med Covid-19

Opdateret kl. 18.09: Specialkonsulent i Center for Strategi og HR, Alice Ballin, kan hverken af- eller bekræfte Netavisen Gribskovs oplysninger, og oplyser, at det først kan ske i morgen på grund af det sene tidspunkt. Vi afventer en yderligere opdatering i morgen.

De to medarbejdere skulle være blevet hjemsendt for ganske nyligt, og i et forsøg på at højne sikkerheden er der derfor pt. skærpede krav i jobcenteret. Dette blev tidligere i dag orienteret ud til en borger i jobcenteret i medhør af Netavisen Gribskov, som var til stede i anden anledning.

Til trods for den muligt øgede smittefare har man stadig dags dato åben for borgerbetjening, dog kun ved foregående telefonbestillinger og med ekstra fokus på afstandskrav og afspritning.

Det er endnu ikke lykkedes at indhente en officiel afklaring til, hvorvidt den ansatte på jobcenteret videregav korrekte informationer til borgeren, og hvorvidt alle medarbejdere er blevet eller nu skal testes. Netavisen Gribskov har desuden forsøgt at indhente en kommentar fra kommunens kontaktperson for Covid-19, endnu uden held.

FAKTA
Der er pt. 18 aktuelle indlæggelser på grund af Covid-19 på landsplan. I alt er 12.900 personer blevet testet positiv for virussen siden den blev konstateret i landet. 609 danskere er døde af Covid-19 frem til d.d.

Artiklen opdateres løbende…

Leave a Reply