Hold hjernen frisk: Biblioteker klar med aktiviteter for ‘de små grå’

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GRIBSKOV: Har du mere end 60 lys i lagkagen, og savner du aktive fællesskaber, så er Gribskovs biblioteker klar med en række aktiviteter, der forhåbentlig kan sætte lidt ekstra fut i de små grå. 

Gribskov biblioteker har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at gennemføre otte aktiviteter målrettet ældre.

Der er gratis adgang, men der kræves tilmelding for alle otte arrangementer. Det sker på www.gribskovbib.dk, og der tilbydes kun 20 pladser samlet, så det gælder om at være hurtig.

Deltagerne skal desuden fremvise dokumentation for vaccination eller negativ Covid-19 test, og der kan ske yderligere justeringer af programmet for at kunne leve op til de altid gældende retningslinjer.

Hold Hjernen Frisk
De otte arrangementer finder sted i Gilleleje, Dronningmølle og Græsted: Aktivitetshuset på Idrætsvej, Dronningmølle huset og Havefællesskabet i Græsted er omdrejningspunkt og sted for de aktiviteter der skal foregå i løbet af sent forår og sommeren.

Henning Kirk indleder d. 27. april kl. 9.30-11.30 med et foredrag om hjernen. Det sker på mezzaninen i Gilleleje Bibliotek.

“Du kan ikke vinde over børn eller børnebørn i memoryspil – men du kan noget, der er vigtigere. Din viden og erfaring hjælper dig til fortsat at lære nyt og til fortsat at styrke din viden og erfaring. For hjernen er et livslangt byggeprojekt. Den formes efter hvordan du bruger den. Så det gælder om at blive stimuleret – gennem samtaler, diskussioner og læsning. Hjernen elsker sprog, musik og bevægelse – hele livet, og kun sygdom kan forringe mulighederne”, forklarer han i en udsendt pressemeddelelse fra bibliotekerne.

Der er planlagt følgende aktiviteter i ugerne:

  • Uge 18: Sammen på nettet
  • Uge 21: Spis sundt i Gilleleje Aktivitetshus
  • Uge 22: Have hele livet i Havefælleskabet i Græsted
  • Uge 24: Skovtur ved Esrum sø
  • Uge 33, 35, 37 og 39 er under planlægning.

I løbet af disse uger vil man kunne lære nye mennesker at kende og få nye færdigheder. Man vil som deltager også få mulighed for at skabe eller påvirke flere af aktiviteterne.

Forløbene støttes af Nordea-fonden: https://nordeafonden.dk/projekter/hold-hjernen-frisk.

 

Leave a Reply