Hovsa: Bilist bankede direkte ind i bus

Under bjergningen af den ødelagte bus, måtte politiet fuldstændig spærre Valbyvej i godt et kvarter - men bilisterne tog ventetiden pænt. (Tekst / Foto: Allan Andersen)

VALBY: Onsdag eftermiddag gik der i den grad kludder i trafikken, da en bus blev sat effektivt ud af spillet efter at være blevet påkørt bagfra. Påkørslen ødelagde motoren på bussen, som pludselig bare var en stor metalklods midt på vejbanen.

Ulykken skete kort før kl. 13.30 udfor nr. 57 på Valbyvej, her var bussen stoppet op ved busstoppestedet hvilket uheldigvis blev overset af en bilist som kørte bag bussen.

Den lille personbil ramte bussen klokkerent i motorrummet, hvilket smadrede vitale dele på bussens motor ligesom personbilen også selv led omfattende skade. Politi, ambulancer og brandvæsen blev sendt frem til stedet, hvor føreren af personbilen ifølge de foreløbige oplysninger blev kørt til check på Hillerød Sygehus – der skal dog ikke have været tale om nogen alvorlig tilskadekomst trods de omfattende skader på bilen og bussen.

Hvad der udløste ulykken er onsdag endnu ikke kendt.

Brandvæsnet fik samlet en del af olien op på stedet, og skubbet den smadrede personbil ind til siden – men den ødelagte bus var straks et meget større problem, da den ikke umiddelbart kunne flyttes.

En patrulje fra Nordsjællands Politi havde herefter fornøjelsen af at trafikregulere på stedet indtil omkring kl. 16.30, hvor en bjergningsvogn fra Redning Danmark var kommet frem til stedet og havde fået klargjort bussen til transport – en opgave som ikke er ‘bare lige’ da der bla. skal fjernes flere aksler i bussens drivlinie på grund af automatgearkassen.

Bussen og politiet kunne omkring kl. 16.30 køre fra stedet, hvorefter trafikken igen kunne glide på stedet.

(Foto: Allan Andersen)
Der var kun eet spor farbart og det måtte bilisterne skiftes til at bruge under politiets vejledning. (Foto: Allan Andersen)
Det tog en rum tid at gøre bussen klar til borttransport, bla. skulle trækakslen afmonteres helt på grund af bussens automatgearkasse. (Foto: Allan Andersen)
Den uheldige bilist fik smadret sin bil, og den kommer næppe ud at køre igen. (Foto: Allan Andersen)
Der var ikke meget plads at arbejde på for redderen fra Redning Danmark. (Foto: Allan Andersen)

Giv din mening til kende: