I DAG: Se seks bud på et fremtidens Helsinge Bymidte

HELSINGE: En gruppe studerende i landskabsarkitektur og byplanlægning fra Københavns Universitet har analyseret Helsinge bymidte i et forsøg på at give nogle unikke bud på en ny og moderne bymidte. Se de forskellige bud i aften i Kultursalen.

Sidste efterår var et hold studerende i landskabsarkitektur og byplanlægning på tur rundt i Helsinges bymidte for at tale med lokale virksomheder og borgere for at kunne give nogle unikke bud på, hvordan byens centrum kan skifte karakter. Det skete som led i et årligt projekt, der i år havde Helsinge som fokusområde.

De unge fik både besøgt forvaltningen på rådhuset, Gadekærsforeningen, en lokal ejendomsmægler, Lokalhistorisk forening, gymnasiets rektor og flere af eleverne. Der har også været samtaler med repræsentanter for ungehuset og frivillighuset, ligesom også sognepræst Helena Hauge har givet sit besyv ved. Ikke nok med det, så har de også talt med almindelige borgere på både gåben, cykler og i biler.

Og efter megen nøje og besvær foran computerne er anstrengelserne nu til frit skue i Kultursalen ved gymnasiet. Det sker med en særlig aften, hvor det vil være muligt at høre mere om tankerne bag projektet og elevernes oplevelser.

Gadekæret bliver af en af grupperne foreslået som en del af en gadekærspark med masser af grønt.
En anden gruppe har set på et åbent bycentrum med arkitektoniske bindeled mellem de forskellige bydele.

TID: Mandag d. 7. januar kl. 18.
STED: Helsinge Kulturhus, Skolegade 43, Helsinge.
ENTRE: GRATIS, tilmelding ikke nødvendig.

Giv din mening til kende: