I morgen: Bio-premiere på historisk drama om vores første dronning

GILLELEJE: Biografen i Kulturhavn Gilleleje byder i morgen, torsdag, på premieren på det danske, historiske drama ”Margrete den Første”.

Trine Dyrholm har fået det tunge ansvar at portrættere Danmarks første kvindelige regent i Charlotte Sielings historiske drama ”Margrete den Første”.

Filmen tager udgangspunt i året 1402, hvor en kvinde for første gang står i spidsen for et nyt nordisk storrige.

“Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt”, lyder det blandt andet i beskrivelsen af filmen i en udsendt pressemeddelelse.

Instruktør Charlotte Sieling har samlet et hold af Nordens dygtigste skuespillere og filmfolk for at skabe en imponerende flot storfilm. Premiere torsdag d. 16. september. Halv pris for Biografklub Danmark medlemmer.

Dokumentar skal ses i biografen
Gilleleje Bio viser i september også dokumentarfilmen ”Helmuth Newton: The Bad and the Beautiful”. Filmen dykker ned i en af 1900-tallets vigtigste fotografers værker og arbejdsmetoder.

Du kan bestille billetter ved at klikke her: Gilleleje Bio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar