Ian Marko Fog stopper som cheftræner

Ian Marko Fog stopper snart som cheftræner i NH. Her ses han i fuld sving med en workshop for unge, der fandt sted tidligere i år hos Team Helsinge Håndbold. Foto: Presse/Jan Stephan.

Foto: Presse/Jan Stephan.

HÅNDBOLD: Ian Marko Fog har valgt at stoppe som cheftræner i Nordsjælland Håndbold med udgangen af sæsonen. Nu går jagten på en ny træner, der kan føre klubben videre.

– Det er med stor beklagelse, at vores cheftræner gennem seks sæsoner, Ian Marko Fog, har ønsket at gøre brug af en klausul i sin kontrakt, og dermed ønsker at stoppe som cheftræner i NH – med udgangen af denne sæson 30 juni 2019.

Sådan lyder beskeden fra Nordsjælland Håndbold, der derfor nu må ud på markedet og finde en værdig erstatning.

Ian Marko: Nye udfordringer venter
Ian Marko Fog udtaler i en udsendt pressemeddelelse, at han trænger til nye udfordringer:

– Efter snart 6 år, er tiden inde til at søge ny inspiration. Derfor har jeg valgt at stoppe som træner efter denne sæson. Jeg vil gøre alt for at aflevere Nordsjælland Håndbold i den bedste liga, hvor de hører til, og jeg kommer aldrig til at give op. Min tro på holdet er intakt, forklarer den snart forhenværende træner, der også oplyser, at han har følt stor opbakning fra klubbens ledelse og hans egen stab gennem de seks år.

– Jeg har haft et fremragende samarbejde med Simon Dahl og Per Nielsen, hvilket jeg har sat stor pris på, og som jeg naturligvis vil sige tak for. Sluttelig vil jeg også takke alle i og omkring klubben; fra ledelsen, spillerne, de frivillige og de altid trofaste fans. Jeg har følt en enorm støtte, også i modgang, og det sætter jeg stor pris på, udtaler Ian Marko Fog.

Han er trods afskeden ingenlunde klar til at vende sporten ryggen.

– Hvad fremtiden bringer, ved jeg ikke. Det bliver indenfor håndbolden, tv-optrædener, foredrag og gæstetræner er den foreløbige plan, men man ved jo aldrig helt i min branche.

Klubben: Ærgerlig afsked
I klubben er man forståelig ærgerlig. Sportschef Jørn Blom har kun rosende ord at sige til cheftræneren.

– Fra min side skal lyde en stor tak til Ian for de 6 år som cheftræner i NH. Der har været både op- og ned ture siden han tiltrådte cheftrænerjobbet i sommeren 2013. Det var på et tidspunkt, hvor vi havde allermest brug for det, at han valgte at tro på projektet, ligesom vi selv gjorde.

Til Ian Marko Fog gav han følgende afskedssalut i en personligt stilet besked til træneren:

“Tusind tak for din tid i NH – vi kommer helt sikkert til at savne dig, – ikke mindst dit humør, din enorme vilje til sejr og det perfekte, og selvfølgelig dine anekdoter fra tysk håndbold. Sidste sæson opnåede du at blive kåret til årets træner – i en sæson, hvor du førte vores hold til den næstbedste placering, som NH har opnået i Håndboldligaen, hvor vi med en 7. plads kom med i slutspillet.”

Hvem den nye træner bliver oplyser klubben ikke noget om.

Giv din mening til kende: