Idrætsformand om kritik af haltider: Vi favoriserer ingen

Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

GRIBSKOV: Det er ikke korrekt, når formanden for Nordsjælland Badminton skriver, at foreningen bliver forskelsbehandlet, når det kommer til at fordele haltider i kommunen. Det udtaler formanden for kommunens Idrætsråd, som tager til genmæle overfor formandens påstande.

Mai Smedegaard, formand for kommunens Idrætsråd har svært ved at genkende kritikken fra Nordsjælland Badmintons formand, Claus Vetter Andersen, som beskylder udvalget for at at give hans forening ringere haltider end de mere anerkendte badminton-foreninger i kommunen.

Beskyldningerne kan du læse om her: Badminton-klub uden haltider: “Stop forskelsbehandlingen”

– Det har intet på sig. Vi forskelsbehandler ingen, indleder Mai Smedegaard, som sammen med resten af medlemmerne i Idrætsrådet har til opgave at beslutte blandt andet fordelingen af haltider for kommunens foreninger.

Og det foregår helt efter bogen, understreger hun.

– Vi har prøvet at fordele haltider efter de retningslinjer, vi har, og det har været op til politisk behandling. Så han har fået haltider, han er bare ikke tilfreds, forklarer hun og peger på, at det stadig er for tidligt på sæsonen til at melde ud, at hallerne ikke bliver brugt.

–  Foreningerne skal lige have tid til at starte ordentlig op, og han har ingen forudsætning for at vide noget om, hvorvidt nogle først starter op senere. Vi har jo også en situation med vand i nogle af hallerne og sågar flagermus, men vi prøver alle at se på at få løst problemerne, så i hvert fald nogle af foreningerne kan komme til at bruge hallerne igen, siger hun.

Og på spørgsmålet om, hvorvidt der så kommer mere tid til Nordsjælland Badminton er svaret kontant:

– Nu ser vi lige, hvordan hallerne bliver fyldt op, og næste måned skal de melde tilbage, om der er ledige tider. Men de skal lige have lov at komme i gang, og det bruger de september måned på. Og så ser vi, om der er ledige tider derefter, understreger hun.

Og kritikken over forholdene i hallerne er svære at gøre noget ved, understreger hun.

– Han siger, at han ikke vil spille i Gribskov Gymnasium, selv om de har fine badmintonforhold. Det er ikke optimale vilkår, det ved vi godt, men der er fem baner, og vi kan jo ikke gøre for, at der er vand. Det arbejder de på at udbedre, for der er jo mange andre, der ikke kan bruge banerne. Det er ens for alle, og lige nu prøver vi at koordinere, så man kan rykke sammen og dele tider. Der er jo andre end Claus, der er ramt, slutter hun og peger på både blandt andet skoleidrætten og gymnasterne som heller ikke kan bruge hallen.

Skriv din kommentar her: