Igen: Ruder knust i veterantog på Græsted Station

Det var et sørgeligt syn som mødte medlemmerne af Nordsjællands Veterantog, søndag formiddag. Flere ruder var blevet knust af ukendte hærværksmænd. (Foto: Nordsjællands Veterantog / tekst: Allan Andersen)

GRÆSTED: Ukendte gerningsmænd har igen knust flere ruder i de gamle togvogne som står på Græsted Station, hærværket er formodentlig begået mellem lørdag eftermiddag og søndag formiddag.

Vognene blev sidst tilset lørdag eftermiddag, og her så alt fint ud. Søndag formiddag blev hærværket så opdaget – og det er ikke første gang.

Problemet er at de gamle togvogne står meget udsat på de nye spor der vender ud mod marken ved Eventpladsen, og endnu har Nordsjællands Veterantog desværre ikke fundet en holdbar løsning, som kan hindre det meningsløse hærværk.

– De ruder der sidder i vognene, er for manges vedkommende nogen de er født med – dvs. mere end 75 år gamle. Ruderne skal specialfremstilles i et glasmateriale som kan modstå de påvirkninger vognen udsættes for, når vognen blandt andet kører på højhastighedsstrækninger, forklarer  Svend Åge Monnerup, formand for trafik- og pr-udvalg i Nordsjællands Veterantog til Netavisen Gribskov.

Det er derfor en meget dyr affære at udskifte de ødelagte ruder, dernæst vil de gamle vogne i større og mindre grad blive ramt af større eller mindre vandskader selvom de frivillige får dækket effektivt af med presenninger.

– Det er ekstra ærgerligt med dette hærværk, for udskiftningen af de knuste ruder står Veterantogets medlemmer selv for, men det betyder selvsagt, at vi skal bruge tid og penge på dette fremfor alle de andre projekter vi er i gang med, lyder det fra en trist Svend Åge Monnerup.

– Det er en rigtig fortvivlende situation, og er der nogen af Netavisens læsere som har lyst til at donere penge til hjælp til reparation, er de velkommen til at indbetale via mobilepay på 25670 eller kontonr. 2348-5367976960. Hvis der samtidig opgives cpr-nr. er beløb fradragsberettiget, lyder appellen Svend Åge Monnerup, formand for trafik- og pr-udvalg i Nordsjællands Veterantog til Netavisen Gribskov.

Giv din mening til kende: