Foredrag: Oplev det nye forsamlingshus i Ørby

ØRBY: Det sker ikke så tit, at vi kan skrive nyheder fra Ørby, men selv om byen ikke tager mere end et par åndedrag at passere i bil, så er der alligevel et flot samlingssted, som snart åbner op. Vil man gerne se til huset lidt før den officielle åbning, så er der 11. oktober foredrag i laden.

Rettelse: Der er ikke tale om en officiel åbning, som vi ellers i brødteksten gav anledning til at tro. Der er derimod tale om et arrangement, som er arrangeret med midler i Gribskov Kommunes pulje for “Kultur – Idræt og Landsbyer”. Vi beklager eventuelle misforståelser. En officiel åbning vil finde sted på et senere tidspunkt, hvilket vi vil informere om til rette tid.

Landsbyen Ørby er placeret lige midt i Nordsjælland små fem km fra kysten, og kører man langsomt igennem, når man måske lige at konstatere, at der var smukt hos stenhuggeren – Og det var så Ørby. 

Det skal være slut nu. Byen har med støtte fra Realdania omdannet en 595 m2 stor ladebygning ved gården “Frændekilde”. Laden er restaureret ved hjælp af ejeren egne midler samt en stor støtte fra Realdania på 750.000 kr fra kampagnen “Underværker”, der er udmøntet til ildsjæle, der skaber lokal udvikling.  

Foredrag
Huset ligger på Askemosevej 30 og kan opleves ved selvsyn, når dørene slår op for et foredrag onsdag d. 11. oktober.

Aftenen er med fortællinger fra Christian Friis, som er barnebarn af en af Ørbys mejeribestyrere, om det aktive og levende miljø, der var omkring mejeriet Ørekilde, den lokale købmand, smeden, jernbanestationen, bødkeren, gadekæret og pinsefesten på Baunen.

Han bringer masser af billeder og gode historier og bliver sikkert suppleret med viden fra lokale folk.

Aftenen slutter med Ramløse Korets dirigent Tina Fresco, der sætter gang i sang- og lattermusklerne for at skabe en stemning. 

– Håbet er naturligvis, at mange mennesker vil fylde det store flotte rum, og dermed være blandt de første der deltager i et festligt arrangement, som takket være Gribskov Kommunes pulje for “Kultur – Idræt og Landsbyer” sættes i scene i “Frændekilde”, lyder det fra tovholderne i en mail.

Tid: 11. oktober kl. 19.
Sted: ‘Frændekilde’, Askemosevej 30, 3210 Vejby.
Entre: Det koster 50 kr. at deltage. Tilmelding skal ske på tlf.: 4870 8408 eller mail: friis.laebo@mail.dk senest 6. oktober.

Før ombygningen var det tydeligt, at laden havde set bedre dage. Foto: Google

Og sådan ser laden, eller rettere samlingstedet, ud i dag. Foto: Privat.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com