Ingen bør sidde alene i julen – bliv julevært eller julegæst

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

GRIBSKOV: Intet trumfer en god juleaften med duften af julegodter, and og alt hvad der dertil hører. Desværre sidder alt for mange alene juleaften, og er du en af dem med lidt ekstra overskud, så kan du nu melde dig som julevært – eller gæst, hvis det modsatte er tilfældet.

Røde Kors og Boblberg tilbyder muligheden for at blive juleværter eller gæster hos familier, som har plads til et par stykker ekstra omkring juletræet. Det kan man læse mere om på hjemmesiden www.julevenner.dk, som er en digital platform, der skaber kontakt mellem værter og gæster, som har lyst til at holde juleaften sammen.

Røde Kors har i syv år haft god succes med konceptet Julevenner, men i år er håbet, at den digitale tilgang kan ramme endnu bredere end hidtil.

Hvad inkluderer det at være julevært eller gæst?
Der kan være mange grunde til at søge et fremmed hjem at holde juleaften i. Måske har du ingen familiemedlemmer at dele hyggen med, eller måske er du netop kommet ud af kløerne på en voldelig ægtefælle og har brug for trygge og hyggelige rammer til dine nærmeste.

Der kan også være langt mindre tragiske årsager til at melde sig som julegæst. Nogle melder sig med deres børn for at holde jul blandt andre børnefamilier, mens andre af forskellige årsager er langt væk fra egen familie, eller måske er nysgerrige på, hvordan det er at holde dansk jul.

Ligeledes kan der også være mange gode grunde til, at man som julevært inviterer andre mennesker hjem i julen.

“Nogle melder sig for at møde nye mennesker, andre vil gerne dele danske juletraditioner med andre kulturer, og nogle vil bare gerne skabe en uforglemmelig aften til gavn for dem, der står udenfor”, forklarer Røde Kors og Boblberg i en udsendt pressemeddelelse.

Årsagerne kan være mange, men fælles er, at der rundt om i landet findes endog rigtig mange familier, som gerne vil give dig en aften uden stress, jag eller dårlig samvittighed. Og interessen for nye julefællesskaber er stor igen i år. Allerede inden december måned, har mere end 300 personer oprettet sig som julevært eller julegæst.

Når du har meldt dig som Juleven, kan du se de andre Julevenner og blandt dem søge en Juleven, du gerne vil fejre juleaften med.

Bliv lidt klogere på, hvad det hele går ud på ved at besøge www.julevenner.dk – Det er helt gratis.

Leave a Reply