Ingen penge til røde heste i Gribskov

Det blev et nej fra kommunen, da der skulle findes penge til et borgerstyret projekt om at genindføre Frederiksborghestene omkring Esrum Kloster. Foto: Hestevognene.dk.

Frederiksborgheste. Foto: Hestevognene.dk

GRIBSKOV: Drømmen om at få de flotte røde heste tilbage til nationalparken Kongernes Nordsjælland er gået et skridt den forkerte vej. Byrådet i Gribskov har netop sagt nej til at støtte projektet.

Et enigt byråd besluttede i går, tirsdag, at støtte op om et nej til et forslag om at støtte et projekt om at genindføre de klassiske røde Frederiksborgheste i og omkring Esrum Kloster. Projektets tovholder, Hestegruppen Gribskov, havde bedt om 35.000 kroner.

Relateret læsning: De røde heste skal igen være en del af Gribskovs naturliv

Hestegruppen har en vision om at få de oprindelige heste tilbage på engene ved Esrum Kloster og Møllegård, men pengene er ikke til det i kommunen, lød det fra formanden for kulturudvalget, Morten Ulrik Jørgensen, da han under byrådsmødet skulle begrunde udvalgets anbefaling om et nej.

– Det er et spændende initiativ om støtte til at genetablere Frederksborghestene, men vi er omvendt også i en periode, hvor vi siger nej til rigtig mange projekter, for vi ved jo alle godt, at pengene ikke er så store i øjeblikket. Og det her er et af de projekter, hvor vi i kulturudvalget har måtte sige, at vi lige trækker vejret, forklarede Morten Jørgensen og ønskede ellers projektet held og lykke.

– Lige nu føler vi at det skal løbes i gang over i nationalparken, så mange rosende ord herfra, men ingen penge i denne her omgang, sluttede han.

Anbefalingen blev fulgt af et enigt byråd.

Giv din mening til kende: