Jesper Behrensdorff efter Konservativt brud: Det var den eneste vej

Jesper Behrensdorff (tv) har efter flere års politisk parløb med byrådskollega Trine Egetved (th) valgt at gå egne veje. Tekst: David Abildgaard. Arkivfoto: Det Konservative Folkeparti.

GRIBSKOV: Nærmest ud af det blå melder det konservative byrådsmedlem Jesper Behrensdorff ud, at han skifter til NytGribskov. Vi har talt med den erfarne politiker om hans drastiske valg.

Jesper Behrensdorff tager beredvilligt telefonen, da Netavisen Gribskov ringer for en kommentar til hans udmelding om ikke længere at være konservativ. Han indvilger derfor hurtigt til at svare på en række spørgsmål til hans beslutning om at skifte parti blot halvandet år før det kommende kommunalvalg.

Jesper Behrensdorff blev valgt ind i Gribskovs byråd for Konservative i 2013 med 113 personlige stemmer. Han fik genvalg i 2017 med 451 personlige stemmer. og er i dag medlem i tre politiske udvalg som menigt medlem: Økonomiudvalget, Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi samt Udvikling, By og Land.

Hej Jesper. Vi vil gerne vide lidt mere om din beslutning om at skifte til Nytgribskov.

– Jeg bliver nødt til at være et sted, hvor jeg kan føre den politik ud i livet, som jeg hele tiden har gjort. Og det ville jeg ikke kunne gøre andre steder lokalpolitisk…

Men hvad er der sket, som nu er anderledes og gør at du ikke længere er Konservativ?

– Jeg tror fortsat jeg vil stemme Konservativ, når vi taler landspolitik. Problemet er, at Konservative i Gribskov vælger en anden politisk retning, end den jeg har stået for. Man valgte jo, og mens jeg var på orlov, at føre en hård oppositionspolitik. Og jeg er den type, der gerne vil det brede samarbejde og finde fælles løsninger for vores kommune.

Kan du komme med et konkret eksempel?

– Der er flere. Sidste uge så du omkring højden med Rådhuset. Her er vi bestemt ikke enige.

Hvad din holdning?

– Den er at man skal have bygge et varieret byggeriet og have de højder der skla til for at tilpasse det i det område det ligger. Og så har der været nogle konflikter de senere år i Børneudvalget, hvor der har været nogle konflikter og som har gjort det vanskelligt for os som parti at agere i. Jeg søger altid den brede løsning og derfor er det nødvendigt for mig at finde en anden vej.

Hvad får det af betydning for dine politiske poster?

– Ingenting. Jeg fortsætter med de samme poster.

Men Konservative mister jo også et mandat på din bekostning

– Ja, og det gør de, og det er beklageligt.

Hvad har gjort det helt umuligt for dig. Det er jo et voldsomt skridt at tage?

– Det er at de vælger at gå en anden vej, mens jeg er på orlov.

Er det en form for falden i ryggen på dig, så snart du er væk for at klare din egen virksomhed?

– Sådan kan jeg godt have følt det. Jeg kommer i hvert fald tilbage og får at vide, at man har valgt en anden vej, og at det nu er Trine (Egetved, red.) som bør stå i spidsen for det.

Hvad får det af betydning for dine eventuelle borgmesteraspirationer. Du går jo fra at være Konservative spidskandidat til et parti, som allerede har en borgmester.

– Det større jeg selvfølgelig. Selvfølgelig gør jeg det. Jeg har arbejdet sammen med Anders gennem mange år og han er en politisk god ven, og vi har løst mange opgaver sammen. Vi sad som formand for hver sin erhvervsforening og der blev vi enige om at gøre noget for Gribskov. Det vil fortsætte. Og Trine vil en anden vej og respekt for det.

Du siger jo nej tak til muligheden for at blive borgmester…

– Ja, det gør jeg i hvert fald i første omgang.

Hvad tror du det får af betydning for de personlige stemmer til det kommende valg. Eller sagt på en anden måde: Hvad vil du sige til dine vælgere?

Jeg vil holde hvad jeg er gået til valg på: Ata skabe et bredt samarbejde og det har jeg gjort begge gange jeg har stillet op, og det vil jeg fortsætte med. Jeg har stadiig konservative meninger, men søger det brede samarbejde. Og jeg går ikke efter oppositionspolitik bare for at være i opposition. Jeg er i lokalpolitik for at skabe løsninger for Gribskov Kommune.

Men du kommer jo ind i et noget større parti. Og det betyder vel, at din personlige indflydelse bliver mindre?

– Det tror jeg bestemt. Men jeg tror også, at de har respekt for mine holdninger og de personlige stemmer jeg kommer med. Men at gå ud som løsgænger ville bare skabe endnu mere spekulationer om, hvor jeg er henne ved næste valg, og derfor har jeg valgt med det samme, at det ikke er min person der skal overskygge det. Jeg melder klar ud nu, og så må vi se om vi ikke kan bringe os ud i den retning at gøre Gribskov til et bedre sted at bo. For mig handler det ikke om personer på borgmesterposten, og det var det måske som var ved at være udgangspunktet for Konservative: at vi skulle gøre alt for at få den post.

Leave a Reply