Jesper fejret med maner: 25 års jubilæum som brandmand

GILLELEJE: Lørdag eftermiddag kl. 13.00 hylede udrykningshornene og de blå blink blinkede på brandbilerne, men det var som en hilsen til dagens jubilar, brandmand, holdleder og brandstationsleder Jesper Nielsen som netop på denne dag kunne fejre sit 25 års jubilæum som brandmand.

Som det hører sig til blev Jesper Nielsen og hans hustru afhentet på hjemadressen af brandsprøjten og kørt de få hundrede meter frem til brandstationen hvor et større opbud af mennesker stod klar.

De sidste par hundrede meter blev sirener og blink tændt på brandsprøjten, ligesom de andre køretøjer i garagen svarede igen som en hilsen.

Herefter kunne Jesper, hans hustru Nuchsara, samt en række kollegaer hoppe ud af brandsprøjten og deltage i den festlige begivenhed. De mange gæster kunne sidde udenfor eller i et stort opsat telt på græsset udenfor brandstationen, og bespisningen af gæsterne blev klaret med en stor opsat grill på pladsen.

Først måtte jubilaren rundt og hilse på de mange gæster, der blev uddelt mange albue-hilsner undervejs når nu håndtryk endnu er mindre godt. Mange sørgede desuden for en grundig afspritning af hænderne både før og efter håndtryk, via de mange opsatte håndspritflasker på bordene.

Startede som 19-årig
Der er næppe mange i Gilleleje og omegn som ikke er klar over at Jesper Nielsen er brandmand, en titel han erhvervede sig tilbage i 1995 hvor den daværende brandstationsleder Verner Olsen ansatte ham i en alder af blot 19 år.

Siden er årene gået, og Jesper er bla. en af de faste folk på redningsbåden ‘Rescue Gilleleje’ som han – sammen med de øvrige brandfolk i Gilleleje – kæmpede en brav kamp for at få til byen tilbage i 2013, og som fortsat gør vandet omkring nordkysten mere sikker for folk på vandet.

Udover at være brandmand har Jesper uddannet sig videre, og er i dag holdleder – og i den funktion har han efterhånden været udlånt til samtlige 11 brandstationer hos Frederiksborg Brand og Redning – lige pånær Skibby, som de muntre kollegar nok mente at han snildt kunne nå endnu.

Den i dag 44-årige Jesper Nielsen beklæder desuden også stillingen som brandstationsleder i Gilleleje – en post som han selv næppe havde drømt om den gang han trådte ind på brandstationen for 25 år siden for at blive brandmand.

Det larmede voldsomt da samtlige udrykningshorn gik i gang samtidigt – men sådan er traditionen. Foto: Allan Andersen
Brandbilerne stak kun lige snuden udenfor, og efter at have hilst jubilaren velkommen trillede de ind igen. Foto: Allan Andersen
Holdet her sørgede for at hente Jesper og hans hustru Nuchsara på hjemadressen og bragte dem sikkert til brandstationen.  Foto: Allan Andersen
Konstitueret chef for operativ afdeling i Frederiksborg Brand og Redning, Ole Hermansen, hæfter her medaljen på brystet af Jesper Nielsen. Foto: Allan Andersen
Bare rolig – der var sprittet både før og efter  håndtrykket. Foto: Allan Andersen
Ole Hermansen sørgede også for at påskønne lånet af Jesper i tide og utide med en buket blomster til Nuchsara. Foto: Allan Andersen

Leave a Reply