TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Jobcenter sætter rekord i jobs til arbejdsløse

Jobcenter

GRIBSKOV: Hele 120 borgere har fået job i løbet af årets første fire måneder. Ifølge borgmester Kim Valentin skyldes resultatet et målrettet samarbejde med lokale virksomheder, gode konjunkturer og samarbejdet i Nordsjællands Rekrutteringsservice.

Det går langt bedre med at sikre arbejde til jobløse i Gribskov. Sådan lyder meldingen fra de lokale jobcentre, der har fundet arbejde til 120 borgere i løbet af årets første fire måneder. Dermed har flere borgere fået job i årets første fire måneder end på ni måneder i 2016, hvilket ifølge kommunen er en rekord.

Borgmester Kim Valentin (V) er forståelig glad på borgernes og virksomhedernes vegne over den store succes. Han vurderer, at de flotte tal for beskæftigelsen er en kombination af flere faktorer.

– Gennem de senere år er vi blevet gode til at få borgere i arbejde. Det er vi, fordi vores job- og virksomhedskonsulenter sætter sig grundigt ind i, hvilke kompetencer borgerne har, og hvilke kompetencer virksomhederne efterspørger. Det overblik er guld værd for både virksomheder og borgere – og naturligvis kommunen. Jo flere borgere vi bliver, jo mere har vi råd til velfærd, konstaterer borgmesteren i en udsendt kommunal pressemeddelelse.

Et opsving
En af årsagerne til det gode resultat er ifølge formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Jørgen Simonsen (V) et velfungerende tværkommunalt samarbejde gennem Nordsjællands Rekrutteringsservice.

– Siden 2016 har Gribskov været med i Nordsjællands Rekrutteringsservice, som er et samarbejde mellem ni nordsjællandske kommuner, hvor de hjælper hinanden med at finde job til deres borgere på tværs af kommunegrænserne. Sidste år resulterede det i job til 17 Gribskov-borgere og 108 job i alt, og de tal vil stige, jo mere etableret samarbejdet bliver, vurderer Jørgen Simonsen, der sammen med kollegerne i beskæftigelsesudvalget for nyligt sagde ja til at forlænge aftalen med de andre kommuner om det fælles rekrutteringssamarbejde.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links