Kantklipning gik galt: Vejpæle og brønddæksler ødelagt

Tekst: David Abildgaard. Foto: Allan Andersen.

GRIBSKOV: Ødelagte vejpæle ligger flere steder strøet i utallige stykker på græsset langs vejene, og brønddæksler er ødelagte, alt sammen efter at kommunens forsøg på at beskære græs og buske ved kommunale veje.

“Det ligner en svinesti”.

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Trine Egetved i en tilsendt mail til redaktionen.

Hun har ligesom os her på Netavisen Gribskov lagt mærke til eftervirkningerne af kommunens forsøg på at klippe de grønne arealer langs vejene. Det er sket ved hjælp af store maskiner, og de har tilsyneladende ikke skelnet mellem græs og vejpæle.

“Efter der er blev ordnet vejrabatter og grøftekanter flyder det med affald, smadrede brønddæksler og kantpæle. Det lader til at nogle, at de maskiner der er brugt til at rydde op er kommet alt for tæt på f.eks. kantpæle og derfor flyder der nu med plastikstykker langs vejene. Det er fuldstændig uacceptabelt, og derfor vil vi fra Konservativ side tage det op på førstkommende møde i udvalget fra Udvikling, By og Land, lyder det fra Tine Egetved.

LÆS ENTREPRENØRENS SVAR HER: Entreprenør efter vejpæle-fiasko: Vi gør vores bedste

Også Dansk Folkeparti har kontaktet avisen for at gøre opmærksomhed på deres utilfredshed over situationen. Også her ønsker man at se på sagen med politiske briller.

Netavisen Gribskov har taget kontakt til kommunen for at få en forklaring på, hvad der er sket, hvad der bliver gjort ved problemet og hvem der ender med regningen.

Vi holder dig opdateret, når kommunen giver svar.

Ifølge avisens oplysninger er der observeret ødelagte vejpæle langs Valbyvej, Kildevej, Helsingørvej og Dønnevældevej ved Græsted. Vi formoder, at der er tale om flere steder.

Thisted Kommune: Det er meget normalt
Mens vi venter på kommunens svar kan vi pege på Thisted Kommune, hvor man tilbage i 2012 havde samme problem efter en vejklipning. Her var svaret, at det er ganske normalt og sågar værd for kommunen at ødelægge vejpælene frem for først at hive dem op:

Også brønddæksler ser ud til at lidt overlast. Foto: Privatfoto.

– Det er ikke unormalt i forbindelse ved vedligeholdelse, at vi er nødt til at udskifte kantpæle, forklarede kommunens driftschef, Morten Christensen, dengang til Nordjyske.

En vejpæl kostede i 2012 cirka 50 kroner, lød en del af begrundelsen.

– En ny kantpæl koster under 50 kroner, og derfor kan det ikke betale sig, hvis en medarbejder skal gennemgå en strækning og rette eventuelle bøjede pæle, før græsslåningen effektueres, forklarede driftschefen dengang.

Skriv din kommentar her: