Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Karate: Bushi imponerer til Danske stilartsmesterskaber

HELSINGE: Stemningen fejlede bestemt ikke noget, da vores lokale karateklub Bushi i weekenden var til SKIF Cup i Svinninge Hallen. Både de hjemmebragte fans med deres indkøbte ”klappere” og kæmperne på arealerne gav kamp til stregen. Og Bushi dominerede som vanligt, denne gang ved at sikre sig syv guld-, 12 sølv- og 5 bronzemedaljer.

SKIF Cup er stort set synonym med de Danske mesterskaber i Bushis Shotokan stilart, så der var som vanligt høje forventninger til klubbens deltagere, der for de flestes tilfælde da også var vant til præstationspresset. Og det beviste de endnu engang ved at hive hele 24 medaljer hjem ved dette års mesterskab.

SKIF Cup afvikles på traditionel vis med ”Shobu-Ippon” regler, gamle Japanske regler hvor kun ganske få point er nødvendige for at vinde en kamp. Det gør selvfølgelig kampene en del mere intense, og det kræver stort fokus for kæmperne, der er tvungne til at skulle sætte hvert angreb ind som var det afgørende for kampen.

– Fejler man bare det mindste i angrebet, når modstanderen at ”læse” ens teknik og score på et hurtigt kontra-angreb, forklarer klubbens sensei Erling Marcussen, der oplyser, at reglerne også er i brug, når der afvikles Shobu-Ippon klasser ved de officielle Danmarksmesterskaber under Dansk Karateforbund og DIF.

Vind eller forsvind
Shobu-Ippon reglerne har ikke opsamlingskampe om bronzemedaljer, så det er ”vind, eller forsvind”. Taber man første kamp er man ude.

Dagens 28 kæmpere, bestod af flere debutanter på pigesiden. De formåede trods nerver i den grad at levere varen. Blandt debutanterne tog søstrene Alexia og Theodora Christensen to flotte Bronzemedaljer i deres respektive klasser.

– De øvrige piger kæmpede bravt og kan være stolte af deres indsats, understreger Erling Marcussen.

Rent bord
I klassen ‘Kumite piger 12 år’ gjorde Bushi rent bord ved at besætte alle tre medaljepladser, idet Anna Larsen, Freja Bendtsen og Alexia Christensen kom på podiet.

Bushi havde i år sammensat et Kumite hold med Victor Jay, Arnar Klargaard, Christian Thalsøe og Lars Uth i seniorklassen, som efter et par hårde kampe stod i finalen mod Allerød. Det viste sig en for stor mundfuld og holdet tabte 2-1 og fik dermed sølvmedaljer.

Medaljeliste
Følgende vandt medaljer ved dette års Danske stilartsmesterskaber:

Anna K. Larsen: Guld – Kumite
Caroline P. Jensen: Guld – Kumite
Christian Thalsøe: Guld – Kumite
Erika Batakujevic: Guld – Kumite
Oscar Backer: Guld – Kumite
Victor Jay: Guld – Kumite åben klasse
Victor Jay: Guld – Kumite -75 kg, Dan

Arnar Klargaard: Sølv – Hold Kumite hold
Christian Thalsøe: Sølv – Hold Kumite hold
Daniel Stauning: Sølv – Kumite
Freja Bendtsen: Sølv – Kumite
Laila Delsouz: Sølv – Kumite åben klasse
Laila Delsouz: Sølv – Kumite kyu grader
Lars Uth: Sølv – Hold Kumite hold
Malou Thalsøe: Sølv – Kumite
Oliver Nielsen: Sølv – Kata
Tiffany Thalsøe: Sølv – Kumite
Vanesa Radakovic: Sølv – Kumite
Victor Jay: Sølv – Hold Kumite hold

Alexia Christiansen: Bronze – Kumite
Maja Radakovic: Bronze – Kumite
Mikkel Stauning: Bronze – Kumite
Oliver Nielsen: Bronze – Kumite
Theodora Christiansen: Bronze – Kumite

Facebook
Twitter
LinkedIn

Seneste nyheder:

Tip os!