KARATE: Medaljer til debutanter

HELSINGE: Karateklubben Bushi i Helsinge stillede med fem kæmpere ved det senest afholdte Danske stilartsmesterskaber, SKIF Cup, i Karate. Det blev til fire medaljer.

Bushi har god tradition for at hente medaljer ved de danske stilartsmesterskaber. I år deltog klubben med blot fem kæmpere uden den store stævneerfaring. Det afholdt dog ikke deltagerne fra at give deres bedste.

Stævnet blev afviklet d. 6. november i Lynge Idrætsanlæg, og da Bushi stillede med en del uerfarne kræfter, så var i alt fire bronzemedaljer et godkendt resultat. Fire medaljer lyder på papiret flot, men da ikke alle vægt og aldersgrupper er lige godt fyldt op, kan man i enkelte discipliner vinde bronze blot ved at stille op.

SKIF Cup afvikles på traditionel vis med ”Shobu-Ippon” regler, en Japansk tradition hvor kun ganske få point sikrer en sejr. Det gør kampene til intense affærer, og selv de mindste fejl kan koste sejren. Shobu-Ippon reglerne tillader desuden ikke opsamlingskampe om bronzemedaljer, hvilket gør det til en vind eller forsvind affære; taber man første kamp, er man helt ude.

Debutanter leverede varen
Blandt debutanterne i disciplinen kata var søstrene Plammi og Cherry Suwannapak. De kan kun være stolte, for de hentede tilsammen tre flotte bronzemedaljer i deres respektive klasser. Alberte Oxvang, en anden debutant, stod for den sidste bronze i Kumite.

I kata skal man fremvise sin teknik over for et panel af dommere og uden en direkte modstander.

Af andre resultater nævnes:

I klassen Kata piger 10-11 år, møder Ea Schelimann en stærk kata-kæmper fra Allerød og må desværre se sig slået ud, allerede efter den første kamp.

Alberte Oxvang var anden Bushikæmper i Kata-klassen. Alberte lider desværre samme skæbne og må se sig slået ud, efter første runde.

Tredje Kata-kæmper var Cherry Suwannapak. Cherry er i en klasse med sortbælter som er meget rutinerede. Klassen er ikke så stor, så hun starter i finalen og hjemtager en bronzemedalje til klubben.

En hård Kumite
I kumite, som er kampe med en modstander, stillede Alberte Oxvang i klassen ‘piger 12-13 år’. Hun mødte en temmelig hårdtslående kæmper i sin første kamp. Efter en god start, hvor hun kommer foran, modtager hun flere slag til hoved og må tilses af stævnelægen flere gange. Kampen ender med en sejr til Alberte. Næste kamp taber hun og er desværre ude, da der ikke er opsamlingskampe om bronze.

Plammi Suwannapak (midten) sikrede sig bronze. Foto: Presse.

Plammi Suwannapak stillede igen op, denne gang i ‘junior piger 16-17 år’ og kommer hurtigt foran 1-0 i første kamp. Kampen er mod en mere rutineret kæmper som formår at komme tilbage og sikrer sig en sejr på scoren 2-1. Der er ikke så mange tilmeldte i denne kategori, hvilket sikrer Plammi bronze i klassen.

Oliver Nielsen kæmpede i klassen ‘senior 18-39 år – sortbælter’. Oliver vinder første kamp med et imponerende baglæns cirkelspark til hovedet, hvilket giver “Ippon”, som er den højeste opnåelige score og vinder kampen. Næste kamp er mod en kæmper fra Allerød, som Oliver desværre taber, hvilket betyder et exit til kampen om medaljer.

Sidste kumitekæmper er Cherry Suwannapak. Det er første gang Cherry prøver kræfter med frikamp. Det bliver en jævnbyrdig affære mod en kæmper fra Kalundborg, og efter endt tid står den stadig 0-0. Det betyder, at der skal startes en ny kamp, og her må en efterhånden udmattet Bushi-kæmper se sig slået. Da der kun var fire i den gruppe får hun en bronzemedalje for sin præstation.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com