Nicolai Lindhage Jacobsen vinder guld i Polen. Foto: Privat.

GRIBSKOV: To af Bushis kæmpere er netop hjemvendt fra en større turnering i Lodz i Polen, hvor der blandt andet var pladser for Dansk Karateforbund på spil. 

De to Bushi-Kæmpere Oliver Nielsen og Nicolai Lindhage havde taget turen til Polen for at deltage i World Harasuto Cup, et såkaldt kategori 4 stævne, som samtidig fungerer som udtagelsesstævne for Kata og betragtes af Dansk Karateforbund som et resultatsstævne for Kumite.

Nicolai Lindhage stilled op i vægtklassen ‘senior minus 75 kilo’ – den nok sværeste klasse der er for tiden. Der var derfor ventet særdeles stærke modstandere, hvilket krævede, at Nicolai kunne finde de lyn-hurtige reflekser frem.

Nicolai startede ud på overbevisende manér ved at vinde første kamp over Lukasz Socha fra Polen, som måtte se sig slået med cifrene 8-0. Næste kamp var mod endnu en Polak: Filip Vogt, hvor Nicolai igen mestrer kampen og vinder 3-1.

Dermed stod han i finalen, hvor Tuomas Suur-Inkeroinen stod klar; en stærk kæmper fra Filand. Nicolai styrede dog kampen og formåede at lukke af i en grad, at den finske kæmper ikke fik chance for at sætte et eneste point på Nicolai. Kampen endte 2-0 og gav dermed en velfortjent guldmedalje med hjem til Gribskov.

Kata-strofe afværget
Oliver Nielsen, den anden deltager for Bushi, stillede op i kata-klasserne cadet og junior. Det blev lidt af en prøvelse, da begge kata-kategorier startede kl. 9.15 med kamparealer i hver sin ende af hallen. Det betød en del løben frem og tilbage.

Det holdt dog ikke det unge talent fra at lave en stor præstation. I Junior-klassen lagde Oliver hårdt ud med sin favorit Kata “Unsu” og vandt 5-0 over en kæmper fra Polen. I anden runde vandt han 4-1 over endnu en kæmper fra Polen med Kataen “Gojushiho Sho”.

I tredje runde måtte Oliver dog se sig besejret med 1-4 af en fantastisk dygtig Kata-kæmper fra Finland. Oliver kom desværre ikke i opsamlingkampe om Bronzemedaljer, da Finnen tabte sin næste runde.

I Cadet-Klassen lagde Oliver igen hårdt ud med sin favorit “Unsu” og vandt første runde 3-2 over en kæmper fra Polen. I anden runde tabte han 0-5 til en kæmper fra Rusland.

Oliver kom dog i opsamlingskampe om bronze og vandt første kamp 4-1 over en lokal kæmper fra Polen. I bronzekampen må Oliver dog endnu engang se sig besejret af en kæmper fra Finland. Denne gang med 0-5.

Oliver slutter i en flot top 5 og er dermed stadig med i kampen om pladserne til blandt andet de kommende Nordiske mesterskaber og måske ligefrem en landsholdsplads.

Trak sig fra kumite
Oliver skulle også have stillet op i kumite, men valgte at trække sig efter, at have udført syv udmattende kataer på to timer uden nævneværdige pauser. Næste udfordring bliver Swedish Karate Open, som er det sidste udtagelsesstævne for Kata.

Giv din mening til kende: