Kint holdt sit ord: Stoppede som brandmand efter 47 år

På årets sidste dag sluttede et langt arbejdsliv med hylende brandpagere, bippende radioer og telefonopkald døgnet rundt for Brandstationsleder Kint Pedersen. (Tekst/Foto/Video: Allan Andersen)

(Foto: Allan Andersen)

Ved nytårsparaden i 2017 smed Brandstationsleder Kint Pedersen en bombe som gav genlyd over det meste af landet. I sin tale til mandskabet meddelte han at han ikke ville fortsætte under Frederiksborg Brand & Redning – derfor ville han på den sidste dag i 2018 tage sit gode tøj og gå.

Det gav lidt samtaler med de nærmeste chefer, som dog ikke kunne gøre så meget, idet Kint jo allerede på spektakulær vis havde sagt sit job som brandmand op – et job som han havde passet til UG igennem 47 år og otte måneder hos Falck.

Således var nytårsparolen på Falck’s brandstation i Helsinge d. 31. december en afsked med en vellidt og respekteret leder og kollega, og samtidig et farvel til Falck og et goddag til Frederiksborg Brand & Redning som nu er den nye leverandør af brand og redning – en arbejdsgiver som Kint Pedersen klart havde meldt ud, at han ikke ville arbejde for.

Kint Pedersen holdt sin sidste tale foran Falck’s flag på brandstationen i Helsinge. (Foto: Allan Andersen)

-Nytårstalen i år er den sidste tale jeg vil holde for jer som Falckmand, lød starten af talen fra Brandstationsleder Kint Pedersen, mandag d. 31.december.

Det har uden tvivl været en hård tale at komme igennem, men på fin vis fik Kint arbejdet sig gennem sin karriere hos Falck som strakte sig over 47 år og otte måneder.

Kint startede hos Falck d. 1. maj 1971 i Birkerød, han kom til med en uddannelse som mekaniker og startede som Falck redder, hvorefter det blev til kørsel med ambulance, kranvogne, sygetransport – og brandslukning. Der blev også tid til at være Vagtmester hos Falck i Farum, hvorefter Kint tog chancen med en stilling i Falck Teknik, hvor han bla. vejledte firmaer og skoler, samt var med til at udvikle og sælge brandudstyr.

Hans endestation nærmede sig dog, da han i 1989 søgte en stilling som Stationsleder i Stenløse, en stilling som han beklædte i ikke mindre end 19 år og her blev et kendt ansigt hos de lokale hvor det gode samarbejde mundede ud i i bla. hjerteambulanceforeningen.

2011 blev det dog tid til at rykke de arbejdsmæssige teltpæle til Falck’s brandstation på Frederiksborgvej i Helsinge, og det var så her at Kints karriere gennem næsten 48 i Falck’s uniform sluttede på den sidste dag i 2018.

Her ses Kint Pedersen sammen med nogle af sine ‘drenge’ på Brandstationen i Helsinge i 2016.(Foto: Claus Lind Rasmussen)

Kint hædret med Dronningens Fortjenstmedalje
Under Falck’s sidste nytårsparade som arbejdsgiver for brandmandskabet blev der også tid til en lille overraskelse, idet Den kongelige Belønningsmedalje, i daglig tale Dronningens Fortjenstmedalje, blev hæftet på brystet af Kint pedersen for hans mange års tro tjeneste hos Falck.

Det var Henrik Sass, Driftsleder Brand Øst i Falck, som stod for uddelingen og påsætningen af medaljen i sølv og med krone, det lykkedes uden at få lavet hul i andet end uniformsjakken og blev fuldt op af en rungende ‘Falck Hurra’ som er tre x Hurra efterfulgt af Falck.

Som sig hør og bør skal Kint i starten af det nye år, en tur ind på de bonede gulve og takke
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II for medaljen, som her hæftes på Falck uniformen af Henrik Sass fra Falck. (Foto: Allan Andersen)
Alle brandfolk var i Falck’s uniform eller iklædt deres brandmands T-shirts fra Falck på den allersidste dag hvor 91 års lokal historie i Helsinge endte. (Foto: Allan Andersen)

Herunder kan du høre Kints tale til mandskabet d. 30.december 2017, her smed han bomben om sit farvel til jobbet som brandmand og brandstationsleder – og gav en sønderlemmende kritik af Frederiksborg Brand og Redning.

Giv din mening til kende: