Kom på guidet pilgrimsvandring i Nordsjælland

Der bliver rig mulighed for at tage vandrestøvlerne og stavene i brug, når der om mindre end tre uger åbnes op for guidede pilgrimsvandringer. Foto: Arkiv/privat.

Pilgrimsrute

Gribskov: Om mindre end tre uger går starten på den første af denne sommers i alt tre vandringer på Pilgrimsruten i Nordsjælland, Tisvildevejen. Der er stadig enkelte pladser tilbage på vandringen i uge 28, som det endnu er muligt at booke efter først til mølle princippet.

I år er der arrangeret tre vandringer på ruten, der går fra Esrum Kloster over Mårum, Annisse og Ramløse til Tisvilde. Deltagerne går ca. 60 km fra fredag til mandag. Længste dagsrute er 17 km og den korteste er otte km.

Den første af de tre vandringer foregår i dagene 1. – 4. juli og adskiller sig lidt, idet der i denne weekend også er mølledag ved Ramløse Mølle, hvor turen går forbi.

2. vandring gennemføres i dagene 8. – 11.juli og den tredje i dagene 15. – 18. juli.

På alle tre vandringer inviterer arrangørerne til folkekøkken i Annisse Forsamlingshus med Gribskov Spisekammer og økobar med bryggeriet ”Det Våde Får ‘ og vingården Garbolund.

Frivillige, lokale ildsjæle
Mange frivillige i Mårum, Annisse, Ramløse og Tibirke arbejder med at forberede de tre vandringer hver på fire dage som er planlagt fra den 1. juli og frem.

Pilgrimsruten er blevet til i et samarbejde mellem lokale frivillige, lokale foreninger og møllelaug, små virksomheder, de lokale kirker i Mårum, Annisse, Ramløse og Tibirke og disse kirkers menighedsråd.

– Vi samarbejder med Gribskov Kommune og Visit Nordsjælland med at gøre ruten levedygtig på længere sigt, og på det kulturelle plan samarbejder vi desuden med forskellige kulturelle aktører som Museum Nordsjælland, Nordsjællands Naturskole, lokale kulturguider og Esrum Kloster, hvilket giver en stærk kulturel dimension på vandreoplevelsen, lyder det fra initiativgruppen.

Pilgrimsruten Tisvildevejen er skabt med henblik på at tilbyde særlige vandreoplevelser i Nordsjælland, øge bæredygtig turisme, mobilisere lokale kræfter og skabe lokale netværk.

Ny bog om vandringerne og egnen
De arrangerede vandringer er planlagt med henblik på at skabe opmærksomhed om og kendskab til ruten, så interesserede fremover vil kunne vandre på egen hånd. Derfor er der nu skrevet en bog, som skal danne grundlag for, at man selv kan vandre ruten.

Bogen fortæller med udgangspunkt i fem lokale borgeres beretninger om netop deres by, om landsbyerne, naturen, kulturen og historien. Der findes desuden praktiske informationer om seværdigheder, mad og overnatning og kort bagerst i bogen. Bogen findes i papirudgave og pdf-format.

Pdf-udgaven kan downloades gratis på Visit Nordsjællands hjemmeside for Pilgrimsruten Tisvildevejen, og er tænkt som et dynamisk værktøj til formidlingen af pilgrimsruten.

Man vil i den elektroniske udgave kontinuerligt kunne gå ind og korrigere hvis der er noget der skal ændres. Kortene over ruten findes desuden på Visit Nordsjællands hjemmeside og kan ligeledes downloades gratis.

Papirudgaven af bogen inkl. kortmateriale vil fra juli måned kunne købes fra kirkerne Mårum, Annisse, Ramløse og Tibirke, på Esrum Kloster og hos Visit Nordsjælland i Gilleleje. Bogen er redigeret af Rigmor Westh Baagøe.

Se mere her: https://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/vandre/pilgrimsfaerd-i-kongernes-nordsjaelland.

Giv din mening til kende: