TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Kom til hyggelig julemølle i Ramløse

RAMLØSE: Første søndag i advent, søndag den 2. Dec. kl. 12.00 – 15.30, er der julemølle på Ramløse historiske mølle. Tidspunktet er valgt, så gæsterne også kan nå at deltage i tændingen af byens juletræ og Ramløse kirkes adventsgudstjeneste med deltagelse af Ramløsekoret og Gospelkoret.

Det er årets sidste arrangement i Ramløse Mølle. Her vil Møllen og gæstgiveriet vil være pyntet op til dagen, og som afslutning vil belysningen af møllen blive tændt.

Julemøllen er en rigtig familieaktivitet, og mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til julen.

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand. Desuden serveres der gløgg og æbleskiver til tonerne af mange af de kendte julemelodier, spillet på harmonika.

Møllesvendene vil tage imod gæsterne og indvi dem i den spændende gamle mølles hemmeligheder. Møllen vil blive sat i gang, hvis vind og vejr tillader det, og gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle. 

Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.

Bødkerværkstedet har i en periode ikke været bemandet. Nu er Martin Jonsson imidlertid gået i den gamle bødkers fodspor og sørger for at levendegøre bødkerværkstedet for de mange besøgende. Foreløbig har Martin som en slags ‘svendestykke’ lavet et meget flot kar. Det glæder mølleforeningen, og de besøgende kan også godt glæde sig. Martin har lovet nye aktiviteter for børnene i 2019.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links