Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Kom til livestream med foredrag fra naturvidenskabens verden

GILLELEJE: Kulturhavn Gilleleje giver igen i dette efterår mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for Naturvidenskaben. Tre kommende foredrag fra Søauditorierne på Århus Universitet live-streames direkte til Gilleleje Bio.

Interesserer du dig for naturvidenskabens forunderlige verden, så er der gode grunde til at kigge forbi Kulturhavnen, hvor biografen vil livestreame tre forskellige foredrag.

Foredragene livestreames samtidigt til kulturhuse, biblioteker, foreninger og  forsamlingshuse med videre rundt om i Danmark.

Hvert foredrag varer fra kl. 18.45-21 inkl. pause, og det er muligt undervejs at sende spørgsmål til foredragsholderen via SMS eller Twitter.

Der er gratis adgang, men billetter skal reserveres via gribskovbib.dk/arrangementer.

Program:
5/11: Mennesker i klimaets brændpunkter. Foredragsholder Sebastian Mernild.

Kom med på klimarejse med 2 journalister fra Jyllandsposten, der er draget ud for at undersøge de mange konsekvenser af klimaforandringerne, og hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker.

12/11. Hvordan is og vand dannede Danmark. Foredragsholdere David Lundbek Egholm og Nicolaj Krog Larsen.

I dette foredrag hører vi, hvilken betydning is og vand har haft i dannelsen af det danske landskab. I dette landskab  er der masser af naturfænomener som smeltevandssletter, morænelandskaber og store sten, der vidner om istiden og dens betydning for den natur, vi kender.

19/11. Forædling af mennesket. Foredragsholder Tobias Wang.

Tobias Wang fortæller om, hvordan nutidens enorme landvindinger indenfor genterapi og genetiske tests, f.eks. fosterdiagnostik, skaber vigtige etiske dilemmaer og om hvorvidt, vi anvender disse klogt.

Læs evt. mere på ofn.au.dk.

Seneste nyheder:

Tip os!