Kommunen drukner i tips om vejhuller og fyldte skraldespande

På app'en 'Tip Gribskov' er kortet godt fyldt op med borgerhenvendelser. Tekst: David Abildgaard. Foto: Google.

GRIBSKOV: Det skorter ikke på henvendelser fra borgere, der gennem app’en “Tip Gribskov” peger på adskillige steder rundt om i kommunen, som trænger til en kærlig hånd.


Mobil-app’en “Tip Gribskov” er blevet populær. Det viser de mange tips, som kommunen får ind om alt fra overfyldte vejhuller, henkastet affald, defekte gadelamper og for megen vejbeplantning. Tippene kan du følge fra blandt andet kommunens hjemmeside, som har et handy kort over kommunen med de mange tips indlejret. Appen er gratis og kan hentes  både til Google Play og Apples ditto.

Alene i Græsted er der rigeligt at tage sig til for kommunens vejarbejdere, som endda er hurtige til at give en status på de opgaver, som de griber fat i. Kort: Google.

Borgere tager skeen i egen hånd
På kortet kan man læse flere interessante indberetninger fra borgere, som på forskellige måder forsøger at gøre en forskel.

I Tisvildeleje har en gruppe borgere for eksempel måtte gribe fat i rengøringshandskerne for at rense riste:

“Efter kraftigt regnvejr opdagede vi, at samtlige riste fra Tisvilde Bio til Hotelbakken var spærrede af skidt og møg, hvilket medførte at hele kørebanen sejlede i vand. Vi gik derfor møjsommeligt og rensede stort set samtlige riste”, lyder det i et borgertip fra d. 14. oktober.

Broen her trænger til en kærlig hånd, mener en borger. Foto: Privat

Ved Vejby Strand har en anden borger fundet kameraet frem for at dokumentere en bro over Højbro Å, som kan være decideret farlig at gå på ifølge tippet:

“Ringe offentlig bro. Brædder Brædder knækker ofte og er skiftet ud af private. Glat og uholdbar.”, skriver borgeren i app’en d. 4. november. Dette tip er blevet registreret af kommunen, som skriver at det endnu ikke er blevet udbedret.

Lidt længere østpå, langs Rågeleje Strandvej har en borger opdaget, at der flyder noget mørkt væske ud på vejen over et længere stykke langs muren

“Det har været sådan længe. I år ser det dog ud som om der er noget olie eller lign i udsivningen”, skriver borgeren.

Her har kommunen været ude at tjekke og kan konstatere, at det såmænd blot drejer sig om okker og er ganske ufarligt.

I Udsholt har det lokale gadekær det med at flyde over sine bredder.

“Udsholt gadekær er gået over sine breder igen. Vandet løber ikke fra. Ses flere gange tidligere”, lyder tippet, som blev sendt 22. oktober.

Denne henvendelse har kommunen også set på og har givet den givet videre til vandløbsmyndigheden.

“Opgaven lukkes i dette system, som er til vejdrift”, lyder en del af retursvaret til borgeren.

I Gilleleje og Dronningmølle er der problemer med gadebelysningen. Det skorter i hvert fald ikke på borgertip om lamper, der ikke lyser.

Intet for småt
Og intet er tilsyneladende for småt at melde ind om. I Helsinge har en vaks borger på Falkevej sendt et tip ind om en skraldespand med en mindre revne i låget. Også dette tip er blevet behandlet, og kommunen skriver, at skraldefirmaet har fået opgaven med at sikre en revnefri skraldespand til borgeren.

En anden borger fandt mobilen frem, da en lokal bondemand i Dragstrup ikke havde fejet ordentlig efter en tur langs Dragstrupvej.

En borger mener, at en af de lokale bondemænd i Dragstrup skal feje bedre efter sig. Foto: Privat.
Skriv din kommentar her: