Konservativ omvæltning: Udpeger uprøvet spidskandidat til Folketinget

GRIBSKOV: Det går hurtigt i Konservative i disse dage. Først går byrådsmedlem Jesper Behrensdorff, dernæst trækker lokalpartiets formand Niels Lawaetz sig og nu siger partiet goddag til erhvervsmanden Erick Thürmer, som bliver partiets nye kandidat til Folketinget for Hillerød-kredsen.

Konservative er i fuld færd med en forårsoprydning af de store. Ud er smuttet to af partiets store profiler i Gribskov og ind kommer en ganske vist erfaren erhvervsmand, men uprøvet politiker i form af Erick Thürmer, som til dagligt står i spidsen for virksomheden Thürmer Tools med base i Gilleleje.

Han får opgaven at sikre en lokal nordsjællandsk plads for Konservative i Folketinget til næste valg.

– Jeg er jo ikke som mange af de andre politikere, som stiller op i fjerne valgkredse. Jeg stiller op i min lokale kreds, forklarer Erick Thürmer som beredvilligt stiller op til et telefoninterview med avisen under en løbetur torsdag morgen.

RELATERET LÆSNING: Jesper Behrensdorff efter Konservativt brud: Det var den eneste vej

Et uprøvet blad
Han kommer som et helt uprøvet politisk blad, men erfaringen, mener han, er høstet fra års tankevirksomhed omkring, hvordan man skaber succes og fremgang. Det bliver derfor en ny udfordring, forklarer han:

– Min erfaring kommer med mine mange år med min virksomhed, men jeg har ingen formel erfaring i forhold til at gå ud og mene noget politisk. Det er ikke fordi, jeg ikke har noget at mene, og jeg har da skrevet meget i Børsen og Berlingske. Det politiske er startet for cirka 10 år siden med flere og flere læserbreve udtænkt under bruseren, og så i forbindelse med at jeg fik lov til at være med til at bygge disruption-rådet, mødte jeg mange politikere og følte til sidst virkeligt, at nogen må gøre noget, forklarer han.

Dette noget, forklarer han, er et ønske om at sikre bedre vilkår for de to kommuner.

– Lyder det lidt for smart at sige, at jeg blev nødt til at gøre noget? Det er så vigtigt, at vi prøver at passe på vores ældre, som jo har skabt hele den platform vi står på. Det gælder også om at få flere virksomheder til Gilleleje og Hillerød kommune. Og hvor mange andre kandidater kommer med en helbredsbaggrund eller andet, så kommer jeg som erhvervsmand med et stort netværk.

LÆS OGSÅ: Nyt brud: Konservativ formand går af

Et naturligt valg
Men hvorfor skulle valget lige falde på Konservative?

– Alternativet ville ikke have mig, forklarer han med et grin og peger på, at Konservative var et naturligt valg.

– Jeg har jo ikke har været ungdomsmedlem af et parti, men jeg har brugt 1,5 år på det her og rigtig meget tid. Det er ikke noget, som bare er dumpet ned i turbanen. Det er typisk en dyd ikke at have en politisk farve som erhvervsmand, så det er også noget jeg har tænkt på som virksomhedsejer og har i nat skrevet til kunder og samarbejdspartnere at det er noget jeg gør. Men når jeg har kunne kigge på alle partierne, og når jeg læser de 12 ønsker fra Konservative partipolitik, så er der intet jeg ikke kan forlige sig med. Det er meget midtersøgende og venligt. Man er ikke mod indvandring men vil ikke overrendes og pengene er bedst i borgernes lommer, forklarer Erick Thürmer, som er bosiddende i Gribskov og har tre børn.

Og det med at være en forholdsvis anonym lokale erhvervsmand fra området kan være en styrke i sig selv, uddyber han.

– Den store forskel på mig og mange andre, tror jeg, er at jeg sjældent har fået ørerne i maskinen. Jeg går aldrig ud og siger, for eksempel så snart der kommer en børnehaveform at så falder hele Danmark fra hinanden. Jeg prøver at stille spørgsmål og at se på, om man kan gøre det mere optimalt eller anderledes. Og så har man typisk folks øre, frem for at komme med en kataklysmisk nedrivning af velfærden, men blot et spørgsmål, og det håber jeg også kan virke politisk, konkluderer han.

Konservativ begejstring
I den Konservative valgkreds er man også glade for Thürmers kandidatur. Han overhaler med stor sandsynlighed flere konservative lokale politikere indenom, men det ser ikke ud til at være et problem.

– Vi er særdeles glade for, at en stærk og lokal erhvervsleder går ind i politik for at
repræsentere Det Konservative Folkeparti og vores egn, udtaler Brian Nedergaard og
Niels Lawaetz, formænd for vælgerforeningerne i Hillerød og Gribskov, i en fælles udsendt pressemeddelelse.

I den officielle pressemeddelelse får Erick Thürmer også mulighed for at forklare sit valg. Det sker således:

– Jeg går ind i politik for at bidrage. For at skabe og forandre. For at være en brobygger
mellem erhvervsliv og politik og mellem lokalt, nationalt og internationalt. Og navigere
Danmark optimalt igennem fremtidens muligheder og udfordringer med økonomisk og
menneskelig bæredygtighed og nærhed i højsædet, fortæller Erick Thürmer, som håber at være den første Konservative kandidat i mands minde som bliver valgt ind for Hillerød-kredsen.

FAKTA
Erick Thürmer er 42 år,  administrerende direktør og ejer af familievirksomheden
Thürmer Tools og Twenty Seven.

Han er endvidere bestyrelsesmedlem, foredragsholder, forfatter, 3D patentejer og medlem af Erhvervsministeriets Disruption Taskforce.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com