Der blev spillet musik og ønsket tillykke, da Anders Gerner Frost i går blev konstitueret som borgmester. Tekst: David Abildgaard. Foto og video: Allan Andersen.

GRIBSKOV: Så er det blevet officielt. Kommunen har fået ny borgmester. Det skete i går aftes i rådhuset, hvor årets sidste byrådsmøde byrådet samledes for at udvælge borgmester og udvalgsformænd. Det skete med taler, klapsalver og musik. Se video fra det konstituerende møde her.

Korrektion: Der er ikke som oplyst tidligere tale om årets sidste byrådsmøde. Årets sidste byrådsmøde finder sted senere på måneden.

Anders Gerner Frost kunne nyde hornmusik fra Gilleleje, da han i går, mandag, blev konstitueret som borgmester. Der var kun tre punkter på mødet, og alle havde med konstitueringen af borgmester og de mange underudvalg.

Selve mødet starter seks minutter inde i indslaget med velkomst af viceborgmester Jannick Petersen (V), der havde en række velvalgte råd til især de nye politiske ansigter. 

Første punkt på dagsordenen var valg af borgmester, og tro mod aftalen på valgnatten pegede Socialdemokraternes Bo Jul Nielsen på Anders Gerner Frost sammen med Enhedslisten.

Jonna Præst fra Dansk Folkepart tog derefter ordet på vegne af DF, Venstre og Konservative. De pegede på Bo Jul Nielsen som borgmester, hvilket Bo Jul takkede for, men afslog.

– Jeg er politiker og vil kendes for min ordentlighed og at en aftale er en aftale og hvis jeg skifter mening i aften, så vil det være en sort plet på min troværdighed fremadrettet, forklarede han salen.

Stor opgave venter
Derefter var der afstemning, og her faldt valget med stemmetallet 12-11, helt som ventet, til fordel for Gerner Frost, der kunne modtage blomster og klapsalver.

– Jeg er ydmyg for, at vi skal have et bredt og solidt samarbejde. En ting er konstitueringsaftalen, men det vigtigste er, at når vi kommer over nytår, så skal vi i gang med at arbejde i udvalgene og byrådet, og her vil jeg gøre alt for, at vi får et godt samarbejde, forklarede han sine politiske kolleger.

Afgående borgmester, Kim Valentin (V), takkede for at blive udpeget til 2. vicebormester.

– Vi vil komme med et positivt og konstruktivt forslag til, hvordan vi kommer videre med det her arbejde. Og mange gange tillykke til Anders Gerner Frost. Der står et stort arbejde foran dig, forklarede han salen og lovede at arbejde imod blokpolitik.

Resten af udvalgsmødet fulgte med konstituering af underudvalg og bød ikke på overraskelser.