Kriminelle i opgør bag politiefterforskning i Helsinge

(Foto/Video/Tekst: Allan Andersen)

HELSINGE: Nordsjællands Politi oplyser torsdag formiddag, at afspærringen onsdag aften skyldtes ‘en uenighed mellem personer fra det kriminelle miljø’.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige så meget om sagen, ikke mindst grundet at de involverede personer ikke ønsker at snakke med ordensmagten om sammenstøddet onsdag aften.

Der var indsat hundepatruljer fra Nordsjællands Politi, som fik assistance af et par gruppe-1 hunde fra Københavns Vestegns Politi. Politiet arbejdede med begge hundepatruljer intenst omkring området Banekiosken, området bag denne samt området med bænke på Helsinge Station.

Området omkring krydset Østergade – Gadekærsvej er velkendt for handel med stoffer, en handel som har stået på igennem mange år, og udover bandekrigen for tre år siden har det generelt foregået uden de store problemer i det kriminelle miljø i Helsinge.

Det er dog tydeligt at der onsdag aften er sket en voldelig konfrontation på stedet, som det kan ses i videoen herunder opsamler politiet ting fra vejbanen som sikres i såkaldte bevisposer, disse sikrer bla. bevaring af DNA på de opsamlede ting.

Ligeledes var bla. bustrafikken omdirrigeret mens der blev arbejdet på gerningsstedet.

For blot tre år siden var Helsinge og dele af Gribskov ramt af en bandekrig mellem en lokal gadebande bestående af unge fra Helsinge, og Bandidos. Efter nogle måneder faldt der ro på igen, hjulpet på vej af fængslinger af en række involverede personer.

Overfald på 16-årig dreng
Politiets arbejde på Østergade var meget lig en efterforskning efter et gaderøveri mod en 16-årig ung mand fra Helsinge, tirsdag aften klokken 22.15, på Gadekærsvej lige ved Banekiosken.

Den unge mand har forklaret, at han kom gående, da han blev indhentet af to mænd, som truede ham og slog ham i ansigtet flere gange, så han efterfølgende udleverede sin taske til dem.

De to røvere beskrives således:
A: ca. 180cm høj, slank, dansktalende, mørkklædt, maskeret.
B: lavere end A, kraftigere end A, mørkklædt, dansktalende, maskeret. En af mændene havde en kasket på.

Leave a Reply