KRONIK: SMV-kompensationspakker kan kun bruges til at holde varmen

Erick Thürmer. Foto: Presse/Konservative.
KRONIK: Regeringen har for nyligt indkaldt til nye forhandlinger om en målrettet justering af hjælpepakkerne til små erhvervsdrivende. Og det er positivt. Men almisser luner kun midlertidigt – vi har brug for arbejde og investeringer i sektoren.

Af : Erick Thürmer, adm. direktør Thürmer Tools. Folketingskandidat, Konservative.

Corona, klima og rigsretssager synes at løbe med al opmærksomheden i disse dage. Få taler om den uhyggeligt store andel af små virksomheder, der inden for de næste tre måneder forventes at måtte dreje nøglen om.

Grafik: Netavisen Gribskov.

En analyse fra SMVdanmark viser, at knap hver tredje tvangslukket SMV (Små og Mellemstore Virksomheder, red.) vurderer, at de er i nogen, høj eller meget høj risiko for konkurs inden for de næste tre måneder

Bevares, der kommer lidt hjælpepakker og genåbningen er lige om hjørnet, men hvad når efteråret rammer, og nye varianter af virus kommer til? For den sidste opgørelse jeg så af den samlede pulje til hjælpepakker, var 200 mia.! Og man skal ikke kunne meget mere end den lille tabel for at regne ud, at når mange har behov for hjælp tørrer kilden hurtigt ud!

Jeg savner visioner fra regeringen, der rækker ud over den hjælpende hånd; Idéer som kan kickstarte økonomien for de små erhvervsdrivende ved at asfaltere mens vi kører.

Hvorfor forsøger man ikke at slå tingene sammen, og trække på samme hammel? Man kunne styrke SMV’erne og skabe arbejde og jobs som genererer omsætning, samtidig med at man kunne gøre noget godt for miljøet.

Ud af posen tænker jeg isolering af skoler, offentlige bygninger og private hjem. Understøt dét projekt, og vind på begge heste – 3 ud af 5 parcelhuse har energimærke E og D og en af de største miljøsyndere er forbruget af varme. Skabe flere synergier ved at belønne virksomheder der køber lokalt producerede reservedele, giv mere tilskud til fysioterapi på arbejdspladsen og styrk arbejdsstyrken ved at nedskære antallet af sygedage osv. osv. Simple løsninger med stor effekt.

Jeg sidder ikke med alle svarene, eller påstår at tingene er simple. Men jeg ved én ting, og det er, at det ikke er nok at betale folk for at gå hjemme ved at lønkompensere. Pengene skal ud arbejde, og vi har masser af udfordringer at tage fat på, der kræver hjælp fra en bred vifte af vores SMV´ere.

Jeg orker ikke at høre mere snak om rigsretssager, og hvem sagde hvad og hvornår. Jeg vil diskutere løsninger, fremdrift og om hvordan vi rejser os fra alt dette Corona-virvar.

Kan vi ikke nok få mere for pengene. Be‘ om?

Leave a Reply