Kulsviere aflyser kulsvidningsdag: Kan ikke overholde afstandskrav

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse/arkiv.

MÅRUM: Det har ellers i mange år været en tradition at se kulsviere arbejde den anden weekend i juli. I år må man dog nøjes med minderne, for Maarum Kulsvierlaugs offentlige kulsvidningsarrangement er nu aflyst på grund af Corona-krisen.

Maarum Kulsvierlaug har siden 1985 afholdt offentlige arrangementer i forbindelse med kulsvidningen den anden weekend i juli. Kulsvidningsarrangementet var i år planlagt til at finde sted i dagene 9.-12. juli. Det sker desværre ikke i år.

“Vi vil ikke kunne overholde grænsen for størrelsen af forsamlinger – den er nu på 50 personer og selv om den måske hæves til 100 personer vil det ikke være muligt for os at kontrollere antallet af tilskuere”, lyder det fra foreningen i en udsendt pressemeddelelse.

“Vi vil heller ikke kunne overholde afstandskravet – selv om det nu er sat ned til 1 meter. Både selve svidningen og den efterfølgende fællesgrill foregår på en måde, der ikke kan gennemføres indenfor afstandskravet”, oplyser foreningen endvidere og peger på, at man helle ikke ville kunne sikre tilstrækkelige hygiejniske forhold.

“Vi håber at se mange gæster på et gensyn i 2021”, slutter beskeden.

Leave a Reply