Kunsten skal blomstre i Rågeleje

Tekst og maleri: Berit Aagesen

RÅGELEJE: Søndag den 3. marts fra kl. 12-15. tager den nye kunstgruppe ’Rågelejekunstnere’ hul på foråret og springer ud med deres første fællesudstilling – i samarbejde med Restaurant Søstjernen i Rågeleje.

Restauranten disker op med et specielt tilbud på boblevand og deres berømte brunch, og danner dermed ramme om gruppens fem lokale billedkunstnere, der med hvert deres forskellige udtryk i olie, akryl, akvarel og blæk og grafik viser deres kunst og skaber spændende liv i restauranten.

Michael Sten Johnsen

Det er Mads Haugsted, Michael Sten Johnsen, Anne Togeby, Rita Handest og Berit Aagesen, alle billedkunstnere med fast forankring i det lille ferieparadis, som har fundet sammen. Det er deres ønske at få kunsten til igen at blomstre i Rågeleje, der gennem tiderne har været hjemsted for kendte og ukendte kunstnere, der følte sig tiltrukket af havet, lyset, roen og den smukke rene natur.

Bølgen’ kom
Det var i foråret 2018, at Rågelejes intetanende borgerne mødte en granitskulptur, der var dumpet ned på promenaden. Efter nærmere undersøgelse viste det sig, at kommunens kulturråd havde tilgodeset Rågeleje med en af den afdøde Ørbykunstner Niels Chr. Frandsens skulptur ’Bølgen’. En af de 14 værker han forærede kommunen.

’Skulpturen delte vandene i Rågeleje og bølgerne gik højt blandt medlemmerne i facebooksiden Rågeleje ’, fortæller sidens administrator Berit Aagesen og fortsætter. ’Det beviste, at der var stor interesse for kunst i området. Vi har i forvejen blandt andet de skønne billeder på promenaden, som Billedskolens elever har lavet’.

Kunsten i Rågeleje

Mads Haugsted

Desuden havde der netop været forslag oppe om at starte en kunstgruppe. Så med de mange positive indikationer, blev det åbenlyst at slå dørene op for facebookgruppen ’Kunsten i Rågeleje’, der samler både kunstnere og kunstinteresserede.

I løbet af sommeren samledes interesserede kunstnere sig om, i første omgang, at lave en slags ’kunstrunde’. Hvor kunstnere ville åbne deres atelier for interesserede. Det blev af forskellige årsager ikke til noget.

Samarbejde
Det var de nye ejere af restaurant Søstjernen, Per Blom og David Blom, der igen satte skub i kunstnerne, da de tilbød at åbne dørene og lade den nystartede gruppe springe ud på væggene i restauranten.

Udstillingen varer til 1. maj, herefter er det aftalt med restauranten at gruppens medlemmer på skift overtager en to måneders turnus året ud.

Fremtiden
Hvad fremtiden byder på, har den nystartede gruppe endnu ikke noget bud på. De mener ikke, det kun er billedkunsten, der skal blomstre i Rågeleje. Andre kunstformer som glas, keramik, foto etc. tåler også at se dagens lys.

Skriv din kommentar her: