Kutter brød i brand i Gilleleje Havn

Heldigvis nåede ilden ikke at få alt for alvorligt fat i kutteren, mest grundet den indsats som mandskabet selv gjorde på stedet indtil brandkøretøjerne nåede frem. (Foto/Video/Tekst: Allan Andersen)

(Foto: Allan Andersen)

GILLELEJE: Fredag morgen kl. 08.41 rykkede brandbilerne ud fra brandstationen i Stæremosen til ildløs i en kutter i Gilleleje Havn. Kutteren lå til kaj, og mandskabt havde selv iværksat slukning.

En person måtte efter slukningsarbejdet tilses for eventuel røgforgiftning af ambulancereddere, men heldigvis var ingen kommet noget til under branden ombord på kutteren.

Alarmen indløb kl. 08.41, og sendte hurtigt brandkøretøjerne afsted mod havnen hvor der kom røg ud af styrehuset på den ca. 12 meter lange kutter som lå ved den yderste kaj.

Der var benyttet brandslukkere ombord, og det havde formentlig hjulpet til med at holde ilden stangen indtil brandkøretøjerne nåede frem med et hold røgdykkere. Kutteren var røgfyldt efter branden og en overtryksventilator blev sat til for at presse røgen ud af fartøjet.

– Det viste sig at der havde været ild i noget af det elektriske system omkring selve batterierne og kabelføringen i det område, og det fik vi slukket, oplyser Indsatslederen for Frederiksborg Brand og Redning til Netavisen Gribskov.

Kutteren slap uden de store skader fra ilden omkring batterierne, og resten af fartøjet er rod- og sodskadet. Der er pt. ingen oplysninger omkring årsagen til branden i det elektriske system på kutteren.

Efter en grundig rengøring og et sæt nye batterier skulle kutteren dog kunne sejle igen ved egen kraft.

Giv din mening til kende: