Kvinde på hospitalet efter påkørsel i berygtet kryds

Fuldt stop betyder fuldt stop og at hver eneste bil skal stoppe fuldstændig op før udkørsel på Kildevejen - den manøvre gik dog galt fredag morgen. (Tekst/Foto: Allan Andersen)

HOLLØSE: Fredag morgen blev der slået alarm til 1-1-2 om et trafikuheld i det berygtede kryds Tibirkebro – Kildevej, hvor en kvindelig bilist var blevet påkørt bagfra. Ulykken skete omkring kl. 07.40, og gav lidt knas i morgentrafikken.

Ulykken blev dog udløst af netop den forhøjede sikkerhed i krydset, som er kommet til efter en række ulykker i krydset, heraf tre ulykker med dødelig udgang gennem de seneste 20 år.

Kvinden kørte en lille Citroén, og stoppede helt op for ‘fuldt stop’ som man skal uanset om der er trafik eller ej – uheldigvis var en anden bilist ikke opmærksom og påkørte derfor kvindens bil bagfra med en vis kraft.

Påkørslen var så kraftig at bagklappen på kvindens bil blev knust og et bagpanel trykket et godt stykke ind, ligesom kvinden klagede over nakke- og rygsmerter.

Der blev tilkaldt brandkøretøjer fra Frederiksborg Brand & Redning i Helsinge til assistance for ambulanceredderne for at få kvinden forsigtigt ud af bilen. Det blev dog ikke nødvendigt at klippe kvindens bil i stykker, da redningsmandskabet kunne udtage kvinden yderst forsigtigt uden at ødelægge bilen.

På uheldsstedet fik politiet afhørt den uheldige bilist som havde påkørt kvinden, samt andre vidner til uheldet mens ambulanceredderne tilså kvinden i ambulancen. Efter betjentene havde afsluttet afhøringerne på stedet kørte ambulancen fra stedet med den påkørte kvindelige bilist, mens brandfolkene fik fejet de sidste glasstykker sammen i krydset og genåbnet trafikken i krydset.

Giv din mening til kende: