Lærer og præst går sammen for at hjælpe unge i sorg

Det kan ofte føles som om, at man er helt alene om sin sorg efter en elsket er gået bort. Nu starter to gode ildsjæle fra Villingerød et pilotprojekt op for at hjælpe unge og voksne i Gribskov med at finde lindring gennem et kombination af kunst og sjæleråd. Foto: Genrefoto.

GRIBSKOV: At miste en man elsker kan føles som at tabe en del af sig selv, og især unge mennesker kan have svært ved at takle de voldsomme følelser. Nu går en lokal sognepræst og en billedkunstlærer sammen for at give de unge en mulighed for at bruge deres kreative evner som et led i sorgbehandlingen.

Skolelærer Maud Margrethe og sognepræst Else Korsholm fra Villingerød Kirke har taget initiativ til at starte et tilbud målrettet unge og voksne fra ca. 13 til 28-årsalderen, der enten er i sorg eller som har brug for råd til at komme gennem en livskrise.

Tilbuddet inkluderer et gratis tilbud om kunstundervisning med Maud Margrethe, der har mange års erfaring som billedkunstlærer og kunstterapeut. Som et supplement til kunsten står sognepræst Else Korsholm klar med åbne arme og lyttende ører, såfremt man ønsker en dybere samtale om emner, der ofte kan være svære at sætte ord på, men som kan være gode at få luftet til et andet menneske.

– Det bliver et sted, hvor man kan gå hen og bruge sin kreativitet som en del af en helingsproces, forklarer Maud Margrethe, der i sit virke som skolelærer så et behov for at gøre noget ekstra for de unge.

– Under valgkampen i 2016, var der mange unge, der efterspurgte hjælp, når de var i krise, og i vores virke som henholdsvis skolelærer og præst oplever vi det samme, forklarer hun og oplyser, at det virkede som en naturlig konsekvens af observationerne at se på en lise for smerterne.

– Ideen med at samle unge og tilbyde dem et særligt rum opstår, fordi så mange unge i dag er stressede eller ramt af mistrivsel på andre måder. En del unge oplever, at de har en sensitivitet, der gør almindelig skolegang svært og uoverkommeligt – Det på trods af, at deres ønske om at gå i skole og lære er helt intakt. Der er også unge, der har mistet forældre eller søskende eller hvis forældre er blevet ramt af sygdom. Begge dele udsætter den unge for et så mangesidet pres, at et frirum med ligestillede og nærværende voksne kunne være et første skridt på vejen til heling, forklarer Maude Margrethe.

Første dag finder sted på tirsdag kl 15.30 i Villingerød Kirke.

– Vi åbner vores rum for unge, også gerne med deres forældre, søskende eller en god ven, og vi afprøver projektet resten af januar, forklarer hun og peger på, at både materialer og undervisning er ganske gratis.

De to ildsjæle har valgt i første omgang at tilbyde 5×1,5 timer ugentlig samvær og kunstundervisning.

1. gang 8/1
2. gang 15/1
3. gang 22/1
4. gang 29/1

Læs mere om projektet her: https://www.facebook.com/events/312136169400519/?ti=icl

Du kan også kontakte sognepræst Else Korsholm på ERK@km.dk.

STED: Villingerød Kirke, Villingerødvej 36, 3120 Villingerød
TID: Tirsdag d. 8. januar kl. 15.30-17.
ENTRE: Gratis.

Giv din mening til kende: