Leder: De unge hygger sig og passer på Remisen

GILLELEJE: Når man passerer Gilleleje Station kan man se nogle skaterbaner som er opsat udenfor en af de gamle bygninger, og det ser sådan lidt snusket og forladt ud – men det bliver der nu lavet om på.

De unge knokler løs med malerpenslerne, der saves og hamres på livet løs mens en skummelt udseende person med hætten godt trukket op omørerne lusker rundt og maler på en af bygningerne på stationsområdet.

Denne person er Freelancekunstner Anna Weinrich som knokler med at udsmykke området kunstnerisk og med inspiration fra Nepal, hun er stærkt udfordret af DMI’s dårlige sommervejr og må løbe frem og tilbage mellem regnbygerne.

– Hvis alt går vel, så er jeg færdig på fredag men jeg har lynende travlt for at nå det – og det skal jeg, fortæller hun til TV Nordkysten som lagde vejen forbi i fredags.

En af de få voksne som er på stedet er Allan Christiansen, som er daglig leder af Remisen, og han lægger ikke skjul på sin begejstring over de unge og deres indsats i og omkring Remisen.

– Det her ER deres sted, og de passer sgu’ på det. Førhen var der graffiti på bygningerne, men i dag gider de unge ikke se på det selv og derfor er stedet ikke overmalet, ligesom de er super dygtige til at tage ansvar, for de ved godt at det går ud over dem selv hvis noget bliver ødelagt. Det er en gruppe af rigtig gode unge mennesker som vi har her i Remisen, og de er gode til også at opdrage på hinanden, lød det bla. fra Allan Christiansen.

Se HELE TV-indslaget fra Remisen øverst i artiklen !

Allan Christiansen er en gammel Gilleleje-dreng, kalder en skovl for en skovl, og er ikke bleg for at give såvel en røffel som ros til de unge på Remisen. Han er imponeret over hvor godt de unge arbejder sammen omkring Remisen. (Foto: Allan Andersen)
De unge står selv for en masse vedligeholdelse, her er det hegnet som får en omgang farve af et par af de frivillige i Remisen. (Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
Freelancekunstner Anna Weinreich kæmper mellem bygerne med at få sit projekt klart, bla. skal bygningen ved siden af selve Remisen udsmykkes. (Foto: Allan Andersen)
Bianca er en af nøglebærerne i Remisen, og har derfor et ansvar for at reglerne holdes – selom det kan give modstand. (Foto: Allan Andersen)
Festsalen er der hvor lokomotiverne i gamle dage stod, og der er i dag bla. bordtennis og en musikscene. (Foto: Allan Andersen)
Freelancekunstner Anna Weinreich har ikke selv været på Remisen, men kender en masse som har og er godt inde i ungdomshusene rundt om i Nordsjælland – på fredag skulle hendes værk på og omkring Remisen meget gerne stå færdigt. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply