Affaldsindsamling: I uge 16 samler 140.000 børn og unge landet over affald ind i naturen på Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Tidligere indsamlinger har budt på mange besynderlige fund.

Foto: Presse. I uge 16 drager 140.000 børn ud i naturen for at samle affald til den årlige affaldsindsamling, der arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening. De vender hjem med fyldte poser og ind i mellem nogle mystisk fund.

– Der bliver fundet mærkelige ting, når over 100.000 børn samler affald i naturen, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Naturfredningsforening, der er klar til den årlige affaldsindsamling i uge 16.

Slageriaffald og lig
I 2015 fandt en fynsk skoleklasse et sandt blodbad, da de var afsted for at samle affald. Det uhyggelige syn viste sig at være 71 kilo slagteriaffald, som var blevet dumpet i naturen.

Seks år tidligere fik en spejdergruppe en lignende forskrækkelse i Vestskoven ved Albertslund. Det viste sig desværre at være et fund af alvorlig karakter. Gruppen fandt nemlig liget af en mand, der senere blev genstand for en større kriminalsag.

– Heldigvis er langt de fleste fund ganske udramatiske. Og nu skal børnene til det igen. Mandag den 16. april skydes Affaldsindsamlingen 2018 nemlig i gang, og i år kommer intet mindre end 140.000 børn og unge ud i naturen for at samle affald – både det almindelige og det mærkelige, oplyser Danmarks Naturfredningsforening, der fortæller om nogen af de fund, indsamlernes plastikposer fyldes med.

Foto: Presse. Affaldsposen bugner af indsamlet affald, som folk efterlader i naturen.

Fyldte indsamlingsposer
– Affaldsposerne bugner altid med plastik, dåser, flasker, cigaretskod, hundelorteposer og andre ulækre ting, som dovne mennesker smider i naturen. Men affald i naturen er altså ikke kun fastfood-emballage og cigaretskodder. Det kan børn fra hele Danmark skrive under på, lyder det fra foreningen.

De mærkeligste fund
Naturfredningsforeningen fortæller, at der tidligere er blevet fundet flere spøjse ting i naturen: En eksploderet tørretumbler, tarteletter i skovbunden, højhælede sko i en grøft, dukkehoveder og 11 liter uåbnet yoghurt. En efterladt GPS, tyrkiske penge, seks fladskærms-tv og en røggranat.

Våben, tyvekoster og det, der er værre
Damesko og dukkehoveder er dog langt fra det mest opsigtsvækkende. I tidens løb har børn fundet to syrebomber, otte dildoer, 21 pengeskabe, en halv opholdstilladelse for en afghansk mand, tre kasseapparater, 18 computere, 86 par underbukser, to jagtrifler, fire pistoler og seks parkeringsbøder samt 28 Georg Jensen-lysestager på ét sted.

På Lolland fandt børn i 2010 en krysantemum-bombe. Det troede de i hvert fald. Politiet blev tilkaldt, men da de undersøgte sagen, fandt de ud af, at bomben i virkeligheden var en sukkerroe. Dem er der mange af på Lolland. Seks år senere fandt børn fra København en rigtig krysantemum-bombe, som politiet og Rulle-Marie måtte håndtere.

I det mere muntre hjørne er desuden anekdoten om en flok skoleelever, som i 2015 fandt et skilt med påskriften: “Affald må ikke smides i naturen.”

Du kan tilmelde dig affaldsindsamlingen
I uge 16 samler 140.000 børn og unge affald ind i naturen på Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling

Søndag den 22. april kan alle andre deltage, når den store søndagsindsamling løber af stablen. Find et arrangement nær dig på www.affaldsindsamlingen.dk og del dine oplevelser på #affaldsindsamlingen

Giv din mening til kende: