Det er et trist syn med gule og røde flag langs Gribskovs kyst - men det er for de badendes egen sundheds skyld.... (Tekst: Allan Andersen / Grafik: Livredningstjenesten)

GRIBSKOV: En række strande er i disse dage markeret med gule og røde flag – og Livredningstjenesten fraråder at man stikker tæerne i vandet når gule og røde flag er oppe.

Det er ikke klogt at stikke tæerne i vandet på strandene fra Tisvilde og til og med Gilleleje – de er alle udstyret med enten gule eller røde flag, hvilket betyder enten at Livredningstjenesten fraråder eller advarer mod badning.

– Årsagen er de blå-grønne alger som enkelte steder ligefrem ligger som en tyk suppe i vandet, det er ikke sundt at indtage hvis man er lidt svagelig. Især skal hundeejere holde deres hunde væk fra vandet, da de ikke kan tåle den gift som de blå-grønne alger udleder, forklarer chef for Livredningstjenesten, John Mogensen, til Netavisen Gribskov.

De blågrønne alger kan i perioder udskille så meget gift, at kontakt med dem ved en en badetur kan give hovedpine, hudirritationer, feber, kvalme og diarré.

Fredag aften kl. 18.00 er der lukket for livredderposterne, men man skal fortsat undlade at bade i vandet for sit eget helbreds skyld. Der kommer nye målinger af vandet lørdag formiddag kl. 10.30, og her vil kortet med flagene ligeledes blive opdateret.

– Det bedste man kan gøre når nu de blå-grønne alger huserer, det er simpelthen at køre til en strand hvor der er grønne flag. Her kan man ubekymret muntre sig i vandet, og vi håber at vinden kommer til at puste lidt den anden vej, så strandene snart igen kan benyttes uden problemer, slutter John Mogensen.

Flagene opdateres dagligt kl. 10.30 – se de nyeste målinger HER

NB. Flagene er ikke aktive med farver udenfor livredderposternes åbningstider.

Giv din mening til kende: