Lokal BMX-klub søger penge til moderne cykel-bane i Græsted

BMX Klubben Græsted håber, at der bliver råd til en ny bane dedikeret til de små, hoppevenlige cykler. Foto: Presse.

GRÆSTED: Der skal fart over feltet i Græsted. Det mener en række BMX-glade entusiaster, der med base i Græsted på få måneder har skabt en klub med vokseværk. Der mangler dog en ordentlig BMX-bane at ræse rundt på, og klubben er derfor i færd med at søge kommune og fonde om penge, så drømmen kan få hjul at køre på.

BMX klubbens formand Henrik Lykke Pedersen modtog på klubbens vegne i weekenden en flot check på 15.000 kroner fra Det Grønne Hus i Helsinge. Pengene er dedikeret til indkøb af låneudstyr til kommende prøve-medlemmer i BMX-klubben. Foto: Presse.

Udvalget for Forebyggelse og Idræt skal på sit møde i dag d. 19. november kl. 15.30 tage stilling til, om det kan svare sig for kommunen at investere 250.000 kroner i en BMX-bane for de cykelglade i kommunen.

I BMX Klubben Græsted, en nydannet forening, er håbet at man kan overtale de lokale politikere til at bruge lidt penge på et godt og aktivt tilbud til kommunens unge.

– Interessen for BMX er blevet voldsom stor, og det anlæg vi har nu er fint nok til nybegyndere, men ikke til dem der gerne vil udvikle sig indenfor sporten. Derfor er vi ude at søge fonde lige nu, og vi håber selvfølgelig, at kommunen kan hjælpe, lyder det fra klubbens formand og stifter Henrik Lykke Pedersen fra Græsted.

Klubben benytter den eksisterende mountainbikebane i Græsted, men den er langt fra optimal til BMX, og klubben har derfor sendt en ansøgning om penge til at etablere en egnet BMX bane med flere aktivitetsmuligheder.

Formanden oplyser, at klubben efter sin opstart i februar er vokset til 22 medlemmer, og forventningen er, at endnu flere melder sig til næste år, blandt andet da der kommer låneudstyr, hjulpet af en flot donation fra Det Grønne Hus i weekenden på 15.000 kroner.

Samlingssted for unge
Klubben har fundet et egnet sted mellem Gribskov Hallen og Stark, meget nær den eksisterende mountainbike bane i byen, og de i alt 250.000 kroner skal gå til at dække både anlæggelse af banen, en grussti samt et sted at opbevare redskaber og udstyr.

– Får vi sådan et anlæg, og så tæt på Gribskolen, så vil det ikke undre mig, at den bliver et populært sted at suse hen efter skole, frem for at tage hjem og spille computer, siger formanden og oplyser, at klubben forpligter sig til at holde banen i en fin stand.

Sådan en bane vil desuden gøre Gribskov unik, forklarer formanden.

– Hele argumentet for banen er, at de nærmeste BMX klubber ligger i København og Roskilde, og det er godt nok langt væk for en ung gut, der bare gerne vil køre BMX. Derfor har vi også opbakning fra både DCU og DGI, forklarer Henrik Pedersen, der mener at klubben hurtigt har fundet en plads hos flere af kommunens unge.

– Vi får unge ind, som har prøvet en masse holdsport, men som ikke duer til det. De vil gerne have sammenholdet der er i en klub, men vil samtidig gerne udfordre sig selv på egne betingelser, siger han.

For få penge i kommunekassen
Desværre er chancen for at få penge af kommunen små. Politikerne får som regel et råd med på vejen af administrationen på rådhuset inden de behandler sager som disse. Og administrationen vender delvist tomlen ned for forslaget. Pengene er der ikke, men arealet kan måske alligevel bruges.

“Administrationen kan ikke anvise finansiering af de ansøgte 250.000 kr. Derfor foreslår administrationen, at det i første omgang undersøges, om Gribskov Kommune kan stille det ønskede areal til rådighed for projektet. Hvis plangrundlag er i orden, og arealet ikke er tiltænkt anden anvendelse, foreslår administrationen, at der udarbejdes et dokument, hvor det tydeliggøres, at Gribskov Kommune vil stille arealet til rådighed for en BMX bane. Det vil gøre det muligt for BMX klubben at søge fondsmidler til etablering af banen”, forklarer administrationen i sin anbefaling til politikerne, der ofte, men langt fra altid,  følger kommunens anbefalinger.

Drømmen lever videre
Selv om det vil være et stort slag i planerne, så vil et kommunalt nej ikke være enden på drømmen, påpeger formanden for klubben, der har påpeget til kommunen, at banen skal bygges af frivillige lokale håndværkere, en lokal anlægsgartner samt en række frivillige fra klubben, hvilket er med til at sænke totalprisen til en manérbar størrelse.

– Så vi håber at have en bane klar til næste år, og vi fortsætter, også selv om vi får et nej senere i dag. Pengene vil ellers være godt givet ud, for sådan en bane kommer til at stå i mange år til glæde for unge, så vi er allerede gået i gang med at søge fondsmidler, slutter formanden.

Vi opdaterer artiklen, når der foreligger en beslutning fra udvalget.

RELATERET LÆSNING:

TV Nordsjælland: Ildsjæle får kommunal opbakning til lokal BMX klub

Leave a Reply