Siden overtagelsen af Restaurant Gilleleje Havn i 2004 har tingene udviklet for Jack Juul og hans hustru Annette Bylov Sørensen, det var noget så simpelt som behov for rugbrød til restauranten som startede hele eventyret for det driftige par. (Tekst/Foto/Video: Allan Andersen)

GILLELEJE: Det hele startede med at Annette Sørensen ‘bare lige’ bagte eget brød til Restaurant Gilleleje Havn, det startede et fast salg af rugbrød og senere rugbrødschips fra restauranten ,og torsdag præsenterede Annette og Jack, i samarbejde med Schulstad, det nye signaturbrød fra Restaurant Gilleleje Havn.

Alverdens historier florerer allerede om samarbejdet med Schulstad, og to ting kan slås fast med syvtommersøm: Rugbrødet i krostuen er kommet for at blive, og Restaurant Gilleleje Havn er hverken solgt eller på gravens rand – tværtimod.

Torsdag kl. 13 startede præsentationen af det nye samarbejde mellem Restaurant Gilleleje Havn og Schulstad, der var afsat 1000 stk rugbrød til gratis uddeling og kort efter startskuddet lød blev gadebilledet i Gilleleje præget af en endeløs stribe af blå poser med ‘Det Gode Signatur Rugbrød’ liggende i. 

Der blev hen ad dagen uddelt 1000 pakker rugbrød, en del var også et smut indenfor i lokalerne og få en smagsprøve på det nye brød som ender på hylderne hos bla. Rema1000 fra på lørdag som det første sted – herefter breder det sig i næste uge som ringe i vandet og ifølge Schulstads repræsentanter så var butikkerne allerede gået i gang med at forhøje standardleveringen på det nye brød – der er ganske enkelt store forventninger til det nye rugbrød.

Se og hør hele historien om det nye rugbrød i video-indslaget øverst i artiklen

Spoler man tiden tilbage, så var det tilfældigheder og godt håndværk som har bragt den hyggelige restaurant fremad i verdenen og ind på kontoret hos Schulstad. En lyst til at lave sit eget rugbrød til gæsterne fik sat Annette i gang med eksperimenterne, nogen heldigere end andre, men det endte med det voldsomt populære ‘Restaurant Gilleleje Havns Rugbrød’ som i 10 år er blevet langet over disken – og fortsat kan købes i Krostuen uagtet den lille nye….

Senere kom der en idé om at bruge de tiloversblevne brød til et eller andet, og det blev så til de berømte ‘Rugbrødschips’ som også bare var tænkt som en snack til gæsterne, men populariteten greb igen om sig, og i et par år har de så været til salg overalt i Danmark. 

Nu får rugbrødschipsene så følgeskab af et nyt rugbrød som oser af Gilleleje, og med det nye ‘Signatur Rugbrød’ kommer Gilleleje som by til at ligge på mange spiseborde rundt om i Danmark hele året – en branding af hele byen der som helhed ikke kan købes for penge.

Hele opsættet omkring rugbrødet er holdt fuldstændig tro mod Gilleleje som by og som havn, billedet på reklameskiltene er taget i Gilleleje Havn og hver eneste pakke rugbrød bærer Annette Bylov Sørensens signatur og ingen er i tvivl om at man får den gode smagsoplevelse fra Gilleleje.

Se og hør hele historien om det nye rugbrød i video-indslaget øverst i artiklen

Der var rift om de gratis smagsprøver, som rent faktisk var en hel pakke med det nye rugbrød fra Gilleleje. (Foto: Jack Juul)
…også de forbipasserende fik en smagsprøve med hjem, det var bare at rulle vinduet ned og så blev der kvitteret med en pose brød…. (Foto: Allan Andersen)
Der var masser af smagsprøver, og det benyttede en hel del sig heldigvis af. (Foto: Allan Andersen)
Salgschef Anders Steensen, Gilleleje havns Bageri & Delikatesser, fortalte begejstret om det nye brød som såvel Restaurant Gilleleje Havn som Schulstad forventer sig meget af. (Foto: Allan Andersen)
Det er ikke hverdagskost at man får præsenteret et nyt brød på denne måde – det siger lidt om satset fra Schulstad. (Foto: Allan Andersen)
Reklameskiltene oser af Gilleleje, og TV-reklamerne går løs om få dage med en duft af saltvand og rugbrød til de sultne i stuerne. (Foto: Allan Andersen)

 

Giv din mening til kende: