Lokale foreninger står sammen: Ønsker selvstændig skole i Blistrup

Gilbjergskolens afdeling i Blistrup. Tekst: David Abildgaard. Foto: Arkiv.
BLISTRUP: En henvendelse fra en række lokale foreninger i Blistrup har ført til, at udvalget Børn, Idræt og Familie i morgen skal tage stilling til, hvorvidt Blistrup Skole bør blive en selvstændig enhed frem for at være en gren af Gilbjergskolen.

Sagen er kommet på de lokale politikeres bord efter henvendelse til Byrådet fra en række lokale kræfter i Blistrup, der alle helst ser at Blistrup Skole bliver en selvstændig skole.

På baggrund af henvendelsen skal børneudvalget i morgen, tirsdag, beslutte om administrationen skal have grønt lys til at forberede en sag til behandling i udvalget og evt. senere byrådet.

Det håber en af afsenderne af skrivelsen til kommunen.

“Som hovedformand for Blistrup Skytte og Idrætsforenings otte afdelinger ser jeg frem til, at Blistrup Skole får selvstændig ledelse. Det kan kun gå for langsomt”, forklarer hovedformand for BSI Per Roswall i en mail til Netavisen Gribskov.

Afsenderne af brevet inkluderer Blistrup Lokalråd, medlemmer af Gilbjergskolens
skolebestyrelse, formanden for Børnehaven Brumbassen, leder af Børnegården Blistrup, Blistrup Medborgerhus og uddeleren for Superbrugsen Blistrup samt Blistrup Idrætsforening.

De ønsker alle at samle den lokale skole under sit eget flag. I brevet skriver de blandt andet følgende:

“Vi tror på den gode og trygge landsbyskole og med Blistrup Nord solgt til byudvikling og en ledig stilling i ledelsen er tiden nu til, at vi igen bliver lokal og selvstændig skole op til 6. trin som idag. Vi hørte Jeres fælles åbning herfor, da Ramløse blev selvstændig dog under andre
omstændigheder og vi er nu klar og har lyst til at følge efter. Hvorfor skulle en skole på 150
børn ikke have samme lokale styrke med egen skoleleder som en langt mindre skole i
Ramløse?”.

Du kan læse mere af korrespondancen nederst i artiklen.

lunken velkomst
Formanden for børneudvalget, Natasha Stenbo Enetoft, har i et svar tilkendegivet stor sympati for ønsket om at hæve kvaliteten af undervisningen, dog uden konkret at tage stilling til forslaget:

“I udvalget vil vi gerne kvittere for den gode udvikling, som Blistrup Skole, som en del af Gilbjergskolen, har været igennem de sidste år. Vi deler jeres ambition om at vores skoler fortsat skal være et stærkt og inkluderende undervisningsmiljø med højt fagligt niveau. Dette gerne i tæt samarbejde med lokalmiljø og foreninger”.

Læs korrespondensen her
De lokale foreninger har sendt flere mails til kommunen. Herunder kan du læse det oprindelige brev samt efterfølgende svar. Seneste mail vises øverst:

Leave a Reply