Foto: DGI/Sundhedsidræt.

GRIBSKOV: Gribskov Kommune og DGI har indgået en såkaldt Sundhedsidrætsaftale med Blistrup Gymnastikforening og Esrum Gymnastikforening, der derfor nu kan tilbyde særlig målrettet træning til blandt andre KOL-patienter og folk med sukkersyge.

 Har man været så uheldig at have fået en blodprop, fået KOL, diabetes type 2 eller rygproblemer, kan man, med henvisning fra læge, få tilbud om at deltage i et rehabiliteringsforløb. Ofte efterfølges sådanne forløb af et selvstændigt træningsforløb, men får man ikke den rette hjælp og motivation til at gennemføre det, kan det medføre tilbagefald og måske genindlæggelse. Nu har to lokale idrætsforeninger i Gribskov fået tilladelse til at tilbyde et særligt tilrettelagt program, hvor patienter får mulighed for et træningsforløb i en lokal forening.

Det er dog ikke et krav at man skal have en henvisning, alle er velkomne til at deltage i forløbet, hvilket giver mulighed for at pårørende kan deltage for at styrke motivation og genoptræning for deres kære.

Overskud til hverdagen.
DGI Sundhedsidræt er skræddersyet træning, hvor der trænes 55 minutter en enkelt gang om ugen. Erfarne og specialuddannede instruktører hjælper og støtter i træningen.

For at skabe den bedst mulige træning er det vigtigt, at instruktørerne ved, hvilken træning der virker, og hvordan den skal gennemføres. Derfor gennemgår alle instruktører i DGI Sundhedsidræts træningskoncepter en grundig uddannelse, specielt skabt til formålet. Uddannelsen sikrer deltagerne et forløb af god kvalitet, hvor der bliver taget hensyn til de specifikke udfordringer, der kendetegner deltagerne.

Tre former for træning
Tilbuddet omfatter tre forskellige former for træning: Seniortræning, rygtræning og kredsløbstræning.

Seniortræning træner muskelstyrke, kondition, koordination, balance og reaktionsevne. Det gør det lettere at leve et aktivt liv. Træningsforløbet er for seniorer, der har ingen eller lettere bevægelsesproblemer og er blevet anbefalet træning af læge, fysioterapeut eller kiropraktor. Man skal selv kunne komme op og ned fra gulvet, for at deltage på holdene.

Rygtræning er tiltænkt udøvere med forskellige rygproblemer, hvor læge, kiropraktor eller fysioterapeut har anbefalet rygtræning. Et forløb i rygtræning giver alsidig og effektiv træning, og træningen gør ryggen sundere og stærkere.

Kredsløbstræning henvender sig specielt til mennesker med kredsløbsrelaterede sygdomme eller udfordringer. Det kan være mennesker med kroniske sygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes og KOL (Kronisk Obstruktiv Lunge- sygdom), hjerteinsufficiens, åreforkalkning, forhøjet blodtryk eller overvægtige der ønsker hjælp til en mere aktiv hverdag.

 Her kan du gå til Sundhedsidræt

Der er på nuværende tidspunkt uddannede instruktører til Seniortræning og Rygtræning.

Seniortræning foregår onsdage kl. 11 – 12. Blistrup Gymnastikforening, Gymnastiksal på Gamle Blistrup skole. Kontakt instruktør på 52505477.

Rygtræning foregår mandage kl. 17 – 18. Esrum Gymnastikforening. Tingbakkeskolens gymnastiksal. Kontakt instruktør på 26134422.

Giv din mening til kende: