Lokalt rally team kaster sig over Hillclimb til veterantræffet

(Foto: Allan Andersen)

GRÆSTED: I forbindelse med Græsted Veterantræf, vil der i dagene 8. – 9. juni, blive kørt racerløb på flere lokale veje, Hillclimb/sprint løbet er arrangeret af Historisk MotorSport (HMS) og Græsted Veterantræf.

Der køres 2 ruter på henholdsvis 2,2 km og 2,8 km, det ene løb køres om lørdagen, og det andet om søndagen og de to løb er en del af Historisk Motor Sport (HMS)-mesterskabet.

Lokalt team giver den gas
Et lokalt team har meldt sig til den specielle løbstype ved Græsted Veterantræf, det er Allan Sachman og Rasmus Mortensen som stiller op i en ældre Peugeot 205’er som er fuldt udstyret som rallybil.

Kører er Allan Sachman som igennem 10-12 år har kørt motorcykel i det der hedder Roadracing. Her køres der nemt med 200-300 km/t, så den nye sportsgren er trods alt noget langsommere for den erfarne motorkører, som også har fungeret som teamleder for sin søn Emil igennem mange år hvor han kørte Roadracing i hele europa.

– Rally er anderledes, og det bliver rigtig sjovt at prøve kræfter med Hillclimb som jo er en kort koncentreret strækning hvor hvert tusinddele sekund tæller, fortæller Allan Sachman. 

Hans Co-driver, Rasmus Mortensen, er ny i rallysporten og de to mænd har hurtigt fundet melodien i sæderne hvor samarbejde er ekstremt nødvendigt for et godt resultat. Tjansen som Co-driver, og dermed ansvarlig for overblikket over vejens forløb, passer fint for Rasmus Mortensen.

Som nævnt er han ny i sporten, da han først lærte sporten at kende indefra via Allan Sachman, og den første gang som co-driver medførte da også et kort stop hvor co-driveren lige måtte aflevere dagens frokost i vejkanten – det var dog kun den ene gang og ved senere løb har der ikke været problemer, fastslår Allan Sachman og Rasmus Mortensen med et stort grin.

Udstyret er i den grad i orden, og teamet glæder sig til at prøve Hillclimb under veterantræffet. (Foto: Allan Andersen)

Kom og se bilerne
Bilerne som deltager i Hillclimb befinder i en særlig ryttergård på Græsted Veterantræfs område, og publikum vil have adgang til området, så man kan tale med kørerne og se deres flotte historiske racere.

I alt forventes ca. 60 deltagende biler at køre disse to dage, og herunder også de to lokale rallykørere fra Team Sachman.

Hvad er Hillclimb/sprint?
I Hillclimb køres der om hurtigste tid over en fastlagt, helst snoet strækning op ad bakke.
Hillclimb er meget populært rundt om i Europa, og de korte Hillclimbs-løb er ofte meget publikumsvenlige, idet publikum som følge af højdeforskellen får et godt overblik over hele banen og denne løbstype er velegnet for nybegyndere og kørere, som ønsker at skåne deres biler.

Lørdag d. 8. juni køres der i området omkring Firhøj, som ligger nordøst for Græsted, op mod Dronningmølle:
Søndag d. 9. juni køres der I nærheden af Træfpladsen, lige uden for Græsted By:

Som det kan ses, så er der god plads til sponsorer på den hvide Peugeot 205’er – så skulle nogen være interesseret så kontakt Allan Sachman på 40 17 71 82  (Foto: Allan Andersen)