Lukker natur-legeplads: Flåterne sejrede

TISVILDELEJE: Flåterne har vundet kampen om legepladsen. Det har vist sig ganske umuligt at komme de farlige flåter ved natur legepladsen i Tisvilde Hegn til livs, og derfor er det fra Naturstyrelsens side besluttet helt at lukke den permanent. Men hvad med at flytte den, spørger en borger i Tisvildeleje.

Naturlegepladsen i Tisvilde Hegn genåbner ikke. Det har Naturstyrelsen besluttet efter en længere kamp mod de selvsamme flåter, der gennem flere omgange har tvunget myndighederne til at spærre den af. Flåterne bærer risiko for at smitte mennesker med TBE-virus, som sandsynligvis er kommet til landet via trækfugle og som i værste fald kan udvikle sig til hjernebetændelse hos os mennesker.

En flytning af legepladsen kan ikke komme på tale, udtaler Naturstyrelsen og peger på udgiften for sådan en operation.

Borger: Sammen kan vi finde pengene
Det får en af Tisvildes beboere, Socialdemokratisk kandidat til det kommende byrådsvalg, Mette Tolstrup, til at stille forslag om, at man finder midler på anden vis.

Mette Tolstrup (A). Foto: Presse.

– Findes der mon nogle fonde eller privatpersoner, som vil være med til at give et tilskud til at flytte legepladsen, som er så vigtig for byens børn og turisterne?, spørger hun og peger på flere forslag til en ny lokalitet.

– Den kunne måske ligge ved stationen ved den grønne plads? Eller måske ved skolen eller idrætsforeningen? Der må findes andre muligheder end at nedlægge en legeplads som har taget flere år at etablere, blandt andet med EU-midler og private bidrag og som er så vigtig, forklarer hun.

RELATERET LÆSNING

Advarsel: Forskere finder farlige flåter i Tisvilde Hegn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar