Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Malene Schwartz gæster biblioteket i Græsted

GRÆSTED: Malene Schwartz og journalist Cathrine Errboe gæster torsdag bibliotek BLIK i Græsted. Her vil de i samtaleform tale om deres erfaringer med at skrive bogen ‘Mit Tisvilde’ om Schwartz’ erindringer fra sine år i den, særligt i kunstnerøjne, ganske kendte landsby.

Samtalen starter torsdag kl. 19.30 og tager udgangspunkt i erindringsbogen ‘Mit Tisvilde’, der handler om Malene Schwartz’ minder fra Tisvilde.

BLIK og Gribskov Arkiv står som arrangør, og en del af fokus bliver på tilblivelsen af bogen, og om det at skrive erindringer.

Efter samtalen er der mulighed for at købe te og kaffe og for at besøge Gribskov Arkiv, der er nabo til BLIK.

Alle er velkomne, der er gratis adgang. Tilmelding til samtalen skal ske via gribskovbib.dk.

Aftenen arrangeres i forbindelse med de danske arkivers kampagne om erindringer ‘GIV DET VIDERE 2017′.

Mit Tisvilde
Bogen ‘Mit Tisvilde’ er et erindringsnedslag fra 1940-50’ernes Tisvilde, hvor Malene Schwartz oplevede mødet med familiens kunstneriske venner, som alle var en del af den kreative kreds, der dominerede området på den tid. Det inkluderede kunstnere som malerne Victor Haagen-Müller og William Scharff, tegneren og maleren Carl Jensen og den excentriske billedhugger Hugo Liisberg, der alle jævnligt mødtes til livlige diskussioner om kunst, politik, bøger og hvad nu end der fattedes deres interesse.

Bogen handler også om byens legendariske butikker, lige fra Købmand Klint til Frydensberg Is, og om de mange farverige landliggere og lokale, der prægede Tisvilde og omegn, fx den smukke maler og livredder Kaj Walther, som alle unge piger var forelskede i, den bomstærke brøndgraver Peter Svensson – og mange, mange flere.

Marlene Schwartz
Malene Schwartz kom til verden 10. august 1936 på Frederiksberg og er tidligere dansk skuespillerinde og teaterchef.

Hun har en årelang tilknytning til Det kongelige Teater og har stået på de skrå brædder hos henholdsvis Det ny Scala, ABC Teatret, i Cirkusrevyen og i Tivolirevyen, hvor hun fik lejlighed til at udfolde sit talent som musicalskuespillerinde. primært i det klassiske repertoire, moderne lystspil og revyer.

Mange kender hende bedst fra hendes rolle som hele Danmarks Maude i tv-serien Matador.

Hendes erfaringer inkluderer direktør for Bristol Music Centers Teater og for Aveny Teatret samt i sine senere år direktør for Aalborg Teater. Senest var hun direktør for Folketeatret.

Malene Schwartz har været gift med advokat Christian Lillelund og var senere i ti år gift med journalisten og forfatteren Paul Hammerich.

Hun er Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.

Cathrine Errboe
Cathrine Errboe er journalist og har været tilknyttet en række københavnske teatre. Er i dag indehaver af pr- og pressebureauet PRBO og har før skrevet sammen med Malene Schwartz, hvilket blev til bogen ‘Alba’ (2012), en krønike om Malene Schwartz’ farmor Alba, der var borgmesterfrue i Skagen i begyndelsen af 1900-tallet.

Seneste nyheder:

Tip os!